Uusimmat

Forza Motorsport 7 hyödyntää PC:llä vain yhtä prosessoriydintä – ”jos peli ei pyöri, voit pelata sitä 30fps ruudunpäivitysnopeudella”

22.09.2017 16:55 Muropaketin toimitus

Forza Motorsport 7:n PC-versio toimii hyvin pitkälti vain yhden prosessoriytimen varassa. Kehittäjän mukaan kyseessä on kuitenkin harkittu ratkaisu.

Forza Motorsport 7:n demoa kokeilleet pelaajat ovat valittaneet, että peli pyörii vähääkään heikommilla prosessoreilla varsin huonosti. Tarkkasilmäisimmät pelaajat huomasivatkin, että Forza 7 kasaa suurimman osan työmäärästä yhden prosessoriytimen varaan, minkä luultiin johtuvan demosta löytyvästä bugista.

Nyt Forza 7:ää kehittävän Turn 10:n edustaja Evan Bolin on kuitenkin kertonut, että ratkaisu on täysin harkittu. ”Peliä ajetaan pääosin yhdellä ytimellä, jotta voimme minimoida pelin syöttöviiveen. Heikkotehoisilla tietokoneilla, kuten kannettavilla ja tableteilla, pelaavat pelaajat voivat kuitenkin valita Forza 7:n asetuksista 30 FPS (V-SYNC) -asetuksen, joka vähentää pelin vaatimaa laskentatehoa”, Bolin toteaa Forzan keskustelufoorumeilla. Käytännössä 30 FPS (V-SYNC) rajoittaa Forza 7:n ruudunpäivitysnopeuden 30 ruutuun sekunnissa.

Bolinin vastaus ei kuitenkaan herättänyt suurempia sympatioita Forza-fanien keskuudessa. Foorumin käyttäjät ovat todenneet, että suorituskykyongelmat eivät vaivaa ainoastaan kannettavilla tietokoneilla pelaavia pelaajia, vaan myös esimerkiksi tehokkaiden i5-4670K ja i7-6700K -prosessorien käyttäjiä.

Jää nähtäväksi, aikooko Turn 10 muuttaa näkemystään yhden prosessoriytimen käyttämisestä ennen Forza 7:n lokakuista julkaisua.