Uusimmat

Alkoholin varjossa kasvamisesta kertovasta Lydia-pelistä tulee keväällä mobiiliversio

30.11.2017 21:11 Muropaketin toimitus

Alkon julkaisemassa seikkailupelissä käsitellään alkoholin liikakäyttöä lapsen näkökulmasta.

Alkon yhteiskunnallisena tehtävänä on hoitaa alkoholijuomien vähittäismyyntiä niin, että sen tavoitteena on alkoholin tuottamien haittojen ehkäiseminen. Eräs toimivaksi koetuista tavoista on alkoholin haittojen käsitteleminen pelin kautta, kertoo Alko tiedotteessaan.

Lydia-peli jatkaa Alkon julkaisemien valistuspelien sarjaa, jonka se aloitti julkaisemalla pelit HupPeli ja Promille. Alko haluaa mobiilipelin avulla tarjota laajemmalle yleisölle konkreettisen tilaisuuden kokea millaista on kasvaa pullon varjossa. Pelin kohderyhmänä ovat kaikenlaiset alkoholinkäyttäjät, mutta myös ne, joilla ei ole omakohtaista kokemusta aiheesta. Tavoitteena on saada pelaajat miettimään omaa tai läheisen alkoholinkäyttöä lapsen näkökulmasta.

”Me olemme ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä Alkon kanssa. Alko on hyödyntänyt pelejä vastuullisuustyössään jo kauan, ja se että saamme Lydia-pelimme osaksi tätä jatkumoa, on uskomattoman hieno asia. Pelit ovat erinomainen tapa tuoda arkaa aihetta esiin, ja antaa ihmisten kokea turvallisesti vuorovaikutteisen tarinan kautta niitä ahdistaviakin tunteita, joita alkoholin väärinkäyttö alkoholistin lähipiirissä, ja erityisesti lapsissa, aiheuttaa”, sanoo Jussi Loukiainen vuoden suomalaiseksi pelikehittäjäksi valitusta Platonic Partnershipista.

Kansainvälistäkin näkyvyyttä saanut peli pohjautuu graafikko Henri Tervapuron ja käsikirjoittaja Juho Kuorikosken omakohtaisiin kokemuksiin. Pelin piinaava tunnelma syntyy tummasävyisestä äänimaisemasta ja Tervapuron luomasta visuaalisesta maailmasta.

Muropaketin uusimmat