Uusimmat

Google kertoo, mitä Stadian pelaaminen tv-ruudulla vaatii – pelialustan hintaa yhtiö ei paljasta

20.03.2019 14:04 Muropaketin toimitus

Googlen eilen julkistama Stadia ei ole erillinen pelikonsoli, mutta Stadialla pelaaminen tv-ruudun välityksellä edellyttää kuitenkin kahta Googlen omaa tuotetta.

Google julkisti eilen uuden pelialustansa, joka kantaa nimeä Stadia. Toisin kuin etukäteen huhuttiin, ei Stadia ole erillinen pelikonsoli, vaan pelien suoratoistoon perustuva, useilla laitteilla toimiva pelialusta.

Stadia toimii siis eri laitteilla, ja sen kautta voi pelata niin läppärillä kuin tv-ruudullakin. Pelisivusto Kotaku sai kuitenkin Google-pomo Phil Harrisonilta lisätietoja siitä, mitä Stadialla pelaaminen vaatii.

PC:llä Stadiaa voi käyttää millä tahansa ohjaimella, eikä pelaaminen vaadi mitään erillisiä lisälaitteita. Tv-ruudulta pelatessa tilanne on toinen. Harrisonin mukaan tähän tarvitaan nimittäin Chromecast-lisälaite, sekä lisäksi Googlen valmistama virallinen Stadia-ohjain (kuvassa). Stadian pelaaminen tv:stä käy siis tässä suhteessa selvästi kalliimmaksi.

Kotaku kysyi Harrisonilta myös Stadian hinnasta, mutta sitä yhtiö ei vielä halua paljastaa. Lisätietoja Stadiasta luvataan julkistaa kesällä, mutta Harrisonin vastauksesta päätellen tämä ei välttämättä tapahdu vielä kesäkuun alussa järjestettävillä E3-messuilla.

Stadia julkaistaan vuoden 2019 aikana useilla alueilla, ja sen pitäisi avautua tänä vuonna myös valtaosassa Eurooppaa.