Uusimmat

Hitman-sarjan kohtalo ratkennut – Kehittäjät ostivat itsensä vapaiksi Square Enixiltä

17.06.2017 14:46 Muropaketin toimitus

Hitman-pelisarjasta tunnettu IO interactive on ostanut tiensä itsenäiseksi studioksi ja säilyttänyt samalla oikeudet hittisarjaansa.

Hiljattain kerroimme, että japanilainen pelijätti Square Enix laittoi Hitman-pelisarjasta tunnetun IO Interactiven myyntiin. Studion joutuessa sittemmin jo irtisanomaan työntekijöitään näytti sekä studion että pelisarjan kohtalo synkältä. Nyt IO Interactiven kohtalo on kuitenkin ratkennut.

PC Gamer kertoo toimitusjohtaja Hakan Abrakin julkaisseen lausunnon, jonka mukaan IO Interactive on muuttunut itsenäiseksi pelistudioksi.

”Olen ylpeä ilmoittaessani, että IOI on nyt virallisesti itsenäinen studioo”, Abrak kirjoittaa. ”Olemme päättäneet neuvottelumme Square Enixin kanssa ja sopineet yrityksen ostamisesta.”

Abrak korostaa, että Hitman-pelisarjan oikeudet jäävät kaupassa IO Interactivelle.

”Tämä hetki on vedenjakaja IOI:lle”, toimitusjohtaja kuvailee. ”Tästä päivästä eteenpäin studiomme ja Hitmanin suunta on täysin omassa hallinnassamme.”

Abrak vihjaa myös, että studiolla on vielä ”monia jännittäviä ja originaaleja tarinoita kerrottavaksi”. Kun uutinen studion myymisestä alunperin levisi toukokuussa, huhuttiin studion olevan jo hyvää vauhtia kehittämässä viime vuonna alkaneen Hitman-episodipelin toista kautta. Jäämme odottamaan kiinnostuneina, mitä studio seuraavaksi julkistaa.

Muropaketin uusimmat