Uusimmat

Kehutut verkkoräiskinnät jälleen DDoS-hyökkäysten kohteena – syynä saattavat olla streamaajat

24.05.2021 12:30 Muropaketin toimitus

Titanfall-pelien kompurointi palvelunestohyökkäysten kurimuksessa jatkuu jälleen.

Huhtikuussa kerroimme Titanfall-räiskintäpelien joutuneen jo pitkään kurjien DDoS-hyökkäysten kohteeksi. Nyt ongelma näyttää jälleen jatkuvan, kertoo PC Gamer.

Uuteen hyökkäysaaltoon on voinut välillisesti vaikuttaa Respawn Entertainmentin toinen verkkopeli Apex Legends. Peliin nimittäin lisättiin aiemmin keväällä Titanfall-teemaista sisältöä. Destructoid kertoikin, että tämä näytti puhaltaneen uutta eloa ainakin Titanfall 2:n pelaajakuntaan, ja Steam Chartsin tilastoissa myös alkuperäisen Titanfallin suosiossa näkyy kasvua keväällä.

Pelimodaaja Taskinoz puolestaan on PC Gamerin mukaan esittänyt näkemyksen, että palvelunestohyökkäykset kohdistuvat tiettyihin pelaajiin ja pelistreamaajiin. Hän tekikin modin, joka piilottaa pelaajanimet pelistä, ja kehotti käyttämään tätä. Jälkeen päin modaaja kuitenkin raportoi, että modin seurauksena hyökkäykset näyttivät kohdistuvan kokonaisiin servereihin, joilla streamaajien tiedettiin pelaavan.

Olipa DDoS-hyökkäysten motiivi mikä tahansa, kertoi Respawn viime viikon lopulla olevansa tietoinen niistä ja tutkivansa tilannetta.

Titanfall peleillä on ainakin PC:llä aktiivinen pelaajakunta, mikä on hyvä saavutus useita vuosia vanhoille räiskintäpeleille. Siksi onkin erittäin kurjaa, että pelaajayhteisö on joutunut jo pitkään pelaamaan palvelunestohyökkäysten varjossa.