Uusimmat

Life Is Strange -kehittäjien tuleva peli tekee historiaa transsukupuolisella pelihahmolla

19.02.2020 07:15 Muropaketin toimitus

Tänä vuonna ilmestyvässä Tell Me Whyssa nähdään ensimmäinen transsukupuolinen päähenkilö AAA-pelissä.

Ylistetyistä Life Is Strange -peleistä tunnettu Dontnod Entertainment tekee yllättävällä tavalla historiaa tulevalla pelillään, raportoi VG24/7. Jo viime vuoden puolella julkistetun Tell Me Why -episodipelin päähenkilö Tyler Ronan on nimittäin tiettävästi ensimmäinen transsukupuolinen päähenkilö suuren budjetin pelissä.

Valinnassa on riskinsä, kuten VG24/7:n jutussa todetaan, sillä valinta herättää herkästi kritiikkiä ja tulee joka tapauksessa määrittelemään koko peliä.

”Ymmärsimme riskit, mutta myös vastuumme siinä, että rakentaisimme hahmon niin realistisesti kuin pystymme”, selittää pelin ohjaaja Florent Guillaume. ”Päätimme olla välttelemättä aihetta, koska uskomme tarinamme voimaan.”

Guillaumen mukaan Tell Me Why pyrkii kuitenkin välttämään yleistyksiä, ja peli keskittyykin kertomaan vain päähenkilönsä tarinan.

”Tiedämme, ettemme pysty missään nimessä edustamaan jokaista transkokemusta”, Guillaume kertoo.

Tell Me Whyn keskiössä ovat kaksoset Tyler ja Alyson, jotka palaavat kohtaamaan traumaattisen menneisyyteensä. Myös Tylerin näyttelijä August Black on itse transsukupuolinen, ja hän ylistääkin Dontnodin voimakasta kertomusta.

”Transsukupuolisuuden narratiivi ei ole sellainen tarina, jonka kanssa monet joutuvat kosketuksiin, ja tämä peli antaa valtavan alustan sille”, Black kertoo. ”Tylerilla on paljon tarjottavaa, ja hänen kokemuksensa transmiehenä on vain osa sitä.”

Tell Me Why ilmestyy episodimuotoisena kesällä 2020. Xbox Game Studios tuo pelin PC:lle ja Xbox Onelle. Alta näet pelin vaikuttavan trailerin.

Muropaketin uusimmat