Uusimmat

Manchester United haastoi jalkapallopelin oikeuteen nimensä käytöstä – 28 vuotta meni läpi ilman valituksia

25.05.2020 14:41 Muropaketin toimitus

Football Managerissa ei saisi enää manageroida Manchester Unitedia, vaikka aiemmin asiassa ei ole nähty mitään ongelmaa.

VG24/7 kertoo, että jalkapallojoukkue Manchester United on nostanut kanteen pelijulkaisija Segaa ja pelistudio Sports Interactivea vastaan. Joukkue syyttää peliyhtiöitä nimensä käyttämisestä ilman lupaa Football Manager 2020 -pelissä. Lisävalituksena on, että pelissä käytetään yksinkertaistettua versiota joukkueen logosta.

Sega on vastannut syytöksiin toteamalla, että Football Managerissa ja sitä edeltäneessä Championship Manager -sarjassa on käytetty Manchester Unitedin nimeä vuodesta 1992 asti, eikä joukkue tähän mennessä ole valittanut asiasta.

Sega myös korostaa, että kyseessä on ”legitiimi viittaus Manchester Unitedin joukkueeseen jalkapallon kontekstissa”. Segan mukaan olisi kyse kohtuuttomasta ilmaisunvapauden rajoittamisesta, jos joukueeseen ei voisi viitata pelissä ilman virallista lisenssiä.

Jää nähtäväksi, kuinka kanteelle käy, ja kuinka muut Football Managerissa mukana olevat joukkueet mahdollisesti reagoivat asiaan. Football Manager 2020 on saatavilla PC:lle ja Nintendo Switchille.