Uusimmat

Muistatko Overwatchille hävinneen Battlebornin? Gearbox sanoo, että floppipeli auttoi Borderlands 3:n kehittämisessä

02.07.2019 08:00 Muropaketin toimitus

Kolme vuotta sitten täydellisesti flopannut verkkoräiskintä Battleborn teki tulevasta Borderland 3:sta paremman pelin, kertovat kehittäjät.

Vuonna 2016 ilmestyi kaksi värikkäisiin sankarihahmoihin perustuvaa verkkoräiskintää. Ensimmäinen oli Blizzardin hittipeli Overwatch, josta muodostui myös menestynyt esports-laji. Toinen taas oli Gearbox Softwaren kehittämä Battleborn, joka jäi täysin kilpailijansa varjoon.

Battlebornia yritettiin elvyttää tekemällä siitä ilmaispelattava vuonna 2017, mutta suurta suosiota se ei sittenkään kerännyt. Gearboxin mukaan Battlebornin kehitys ei kuitenkaan mennyt hukkaan.

Syksyllä ilmestyvän Borderlands 3:n taidejohtaja Scott Kester nimittäin kertoo tuoreessa haastattelussa, että Battlebornin tekeminen tarjosi kehittäjille kaivatun tauon Borderlands-sarjasta.

”Jos emme olisi tehneet sitä, Borderlands 3 ei olisi niin hyvä kuin se nyt on”, Kester toteaa VG24/7:n mukaan. ”Se sai meidät ajattelemaan eri tavalla.”

Kester myös kertoo, että Borderlands 3:n kehitystyö alkoi oikeasti jo ennen Battlebornin julkaisua. Uutukaista onkin työstetty kiireettömästi peräti neljän vuoden ajan, ja luvassa pitäisi olla tuhdimpi paketti, kuin mitkään Gearboxin aiemmat pelit.

Borderlands 3 ilmestyy 13. syyskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Myöhemmin se saapuu myös Googlen syksyllä avautuvalle Stadia-pelialustalle.

Muropaketin uusimmat