Uusimmat

Arc: Twilight of the Spirits (PS2)

31.01.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Playstation kahdelle löytyy monia hyviä roolipelejä ja lisää on koko ajan tulossa. Arc: Twilight of the Spirits on ihan ok-roolipeli, mutta jää pahasti kohta ilmestyvän Final Fantasy X-2:n jalkoihin.

Twilight of the Spirits kertoo kahden, kohtalon valitseman nuoren miehen tarinat, jotka luonnollisesti kietoutuvat toisiinsa. Pelaajan ohjattavana on kaksi päähenkilöä vuoroparein. Kharg on pienen kuningaskunnan hallitsijaperheen vesa ja ihminen. Darc on taas puoliksi Deimos ja puoliksi ihminen. Deimokset ja ihmiset ovat sotajalalla luonnonvarojen takia, joka pistää päähenkilöt eri leireihin. Lisäksi myös ihmisten ja Deimoksien omat rivit rakoilevat.

Peli luo siis hyvät asetelmat kunnon tarinalle ja se onkin kirkkaasti pelin parasta antia. Vaikka osa dialogista on erittäin naivia ja Twilight of the Spirits käyttää häpeilemättä genren kliseitä hyväkseen, juuri kertomus päähenkilöiden edesottamuksista koukuttaa pelaajan pelin ääreen yhä uudelleen. Pelin tarinassa on todella vahvoja sävyeroja aina hempeän vaaleanpunaisesta pikimustan kyyniseen.

Roolipeliseikkailumme on erittäin aloittelijaystävällinen, mutta antaa myös genren aktiivikuluttajille tarpeeksi pureskeltavaa. Taistelusysteemi on vuoropohjainen. Se sisältää jotain oivalluksia, mutta myös kömmähdyksiä. Kovin kummallisena ratkaisuna voi pitää sitä, että taisteluiden jälkeen ei saa tappamiensa vihollisien omaisuutta, vaan ne pitää poimia taistelun tiimellyksessä. Pahimmat puutteet löytyvät kuitenkin audiovisuaaliselta puolelta.

Twilight of the Spirits ei todellakaan ole kaunis ruusu, ei edes neilikka. Horsma lienee lähinnä totuutta. Äänipuolella mennään samoilla linjoilla. Varsinkin efektit ovat parhaimmillaan todella heikkoja ja musiikki kutittelee ärsytyskynnyksen rajamailla. Ääninäyttely on sen sijaan enimmäkseen ihan siedettävää.

Kaiken kaikkiaan Twilight of the Spirits ei siis tule houkuttelemaan roolipelien ystäviä audiovisuaalisella ilotulituksella. Se tarjoaa kuitenkin mukaansatempaavan tarinan ja paljon pelattavaa. Kyseessä ei siis ole mikään klassikko, vaan keskitien kulkija, joka toimii akuuttiin roolipelinälkään.

Kari Koivistoinen