Uusimmat

Arvostelu Supercellin uusi Squad Busters -peli toistaa itseään pahasti ainakin vielä nyt

29.04.2024 11:08 Ilari Hauhia
Squad Busters

Kuva: © Supercell

Supercell julkaisi viime viikolla osalla markkina-alueista uuden pelin, Squad Bustersin. Vaikka peli onkin Supercellin muiden mobiilipelien tavoin laadukkaasti toteutettu, alkaa se toistamaan itseään nykyisellään liian nopeasti pikaisen testauksen jälkeen.


Squad BustersJulkaisupäivä: 23.4.2024
Studio: Supercell
Julkaisija: Supercell
Saatavilla: iOS & Android (testattu)
Pelaajia: 1, online-moninpeli
Ikäraja: –
Peliä pelattu arviota varten: noin kolme tuntia


iOS- ja Android-laitteille julkaistussa Squad Bustersissa pelaaja valitsee kierroksen alussa yhden omaan kokoelmaan kuuluvista pelihahmosta. Jos hahmo pysähtyy paikalleen, se alkaa automaattisesti hyökätä ympäröivien vihollisten kimppuun tai hajottamaan pelimaailman objekteja, kuten laatikoita tai puita.

Supercellin uutukaisen pelikentällä vilistää muiden pelaajien lisäksi myös tietokoneen ohjaamia vastustajia. Niitä kukistamalla, tai objekteja rikkomalla, voi kerätä vihreitä jalokiviä sekä kultakolikoita. Kultakolikoiden avulla voi avata aarrearkkuja, joista saa omaan squadiin lisää taistelijoita.

Koko Squad, tai suomalaisittain posse, juoksee pelaajan ohjaamana yhtenä ryhmänä ja hyökkää ympärilleen pysähdyttäessä. upercellin peleistä, kuten Clash of Clansista, Brawl Starsista, Boom Beachista ja Hay Daysta tutuilla hahmoilla on erilaisia erikoiskykyjä ja hyökkäyksiä. Esimerkiksi Dynamike heittelee dynamiittipötköjä, Colt ampuu revolverillaan luoteja pitkän matkan päästä ja Barbaari hakkaa vastustajia miekallaan. Mikäli löytää aarrearkuista kolme samaa hahmoa, yhdistyvät ne yhdeksi voimakkaammaksi hahmoksi.

Mikäli pelaaja onnistuu kukistamaan toisen pelaajan ohjaaman squadin, tippuu toinen pelaaja pelistä kokonaan pois, eli tulee ”bustatuksi”. Jos kierroksen lopulla on useampi pelaaja vielä elossa, voittaa kierroksen se pelaaja, kenellä on kierroksen päättyessä eniten jalokiviä.

Squad Busters

Ruutukaappaus pelistä: © Supercell

Alkaa toistaa itseään nopeasti

Peleissä menestymisestä palkitaan tuttuun tapaan progressiolla, joka avaa käyttöön uusia hahmoja. Lisäksi nykyisiä hahmoja voi kasvattaa vauvaversioista kokeneiksi tuhokoneiksi.

Kuten ilmaisilla, mutta mikromaksuihin perustuvilla peleillä on usein tapana, myös Squad Bustersin alussa progeessio on vauhdikasta, mutta jo muutaman tunnin jälkeen uusien hahmojen avaaminen ja vanhojen päivittäminen hidastuu selvästi. Suoran pelirahan ostamisen lisäksi Squad Busters tarjoaa myös maksullisen battle passin, joka tarjoaa erilaisia palkintoja.

Nykyisellään Squad Busters alkaa toistaa itseään nopeasti. Vaikka mukana on useampi kenttä ja erilaisia erikoistapahtumia, kuten juoksevia puita tai tavallista enemmän jalokiviä, alkavat kierrokset tuntua samalta liian nopeasti.

Squad Bustersissa voittaminen tuntuu nojaavan taitojen lisäksi vahvasti tuuriin. On tuurista kiinni, mitä hahmoja aarrearkuista löytyy, ja saako pelaaja yhdistettyä samoja hahmoja vahvemmiksi päivitetyiksi hahmoiksi.

Squad Busters

Ruutukaappaus pelistä: © Supercell

Pelaajien välisissä yhteenotoissa on vaikea arvioida, kumpi squadi on vahvempi, ja kumpi tulee tippumaan pelistä. Jos yksi pelaaja pääsee kierroksella paljon muita edelle, on vahvimman tiimin kaataminen hyvin hankalaa.

Hahmokokoelman kartuttaminen on sinällään hauskaa, mutta koska pelaaja ei voi suoraan valita, millä hahmolla pelaa seuraavalla kierroksella, ei uutta juuri voimakkaammaksi päivitettyä hahmoa pääse välttämättä kokeilemaan heti tositoimissa.

Peli muistuttaa osin aiempaa Brawl Starsia, mutta ei ainakaan toistaiseksi yllä sen tasolle. Siinä missä Brawl Stars tuntuu aidosti taitopohjaiselta peliltä, jossa hahmovalikoiman kartuttaminen tuntuu palkitsevalta, ei Squad Busters ainakaan tässä vaiheessa onnistu koukuttamaan alun perusteella läheskään yhtä tiukasti. Squad Bustersiin on kuitenkin varmasti luvassa uutta sisältöä ja päivityksiä, jotka saattavat parantaa tilannetta.

Squad Busters

Ruutukaappaus pelistä: © Supercell

Supercellillä on ollut tapana peruuttaa pelien julkaisu kohtuullisen matalalla kynnyksellä. Squad Busters näyttää kuitenkin välttävän kohtalon, sillä pelin on määrä ilmestyä globaalisti 29. toukokuuta. Näin luvassa lienee tulevaisuudessa runsaasti uutta sisältöä. Kun sisältöä tulee lisää, voi arvosanakin muuttua vielä paljon paremmaksi.

SQUAD BUSTERS

Arvosana: 2,5/5

”Squad Busters ei ainakaan vielä onnistu koukuttamaan Supercellin parhaiden pelien tavoin, mutta asia voi korjautua tulevaisuudessa.”

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat