Uusimmat

Far Cry (pc)

25.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Pako paratiisisaarelta

Far Cry vie pelaajan Tyynen meren saarelle Jack Carverin saappaisiin. Pelin pääjuoni on yksinkertainen: Jack yrittää paeta saarelta palkkasotilaat ja hirviöt perässään. Lähtökohdista huolimatta tarina on yksi ikimuistoisimmista, joita pelimaailmassa on koskaan kerrottu.

Far Cry on siinä mielessä erilainen räiskintäpeli, että se antaa pelaajalle roimasti liikkumisen vapautta. Kartat eivät ole keinotekoisesti rajattuja, paria poikkeusta lukuun ottamatta. Pelaaja saa itse päättää, miten tehtävän tavoitteet saavuttaa. Keinoja on yhtä monta kuin pelaajia.

Jack saa käyttöönsä kymmenkunta asetta aina viidakkoveitsestä sinkoon. Kenttiin on ripoteltu myös paikallaan pysyviä konetykkejä ja muita tappovälineitä vihollisen varalle. Mukana on myös kulkuneuvoja ohjastettaviksi. Mitään uutta ei tältä osin tarjota.

Far Cryn ainoa miinus on epätasainen tekoäly. Toisinaan se toimii kuin oikea ihminen, toisinaan se on ylitarkka tai umpisokea. Taistella se kuitenkin osaa ja antaa jo helpoimmalla tasolla vastuksen.

Tallennukset tapahtuvat tallennuspisteissä. Niiden välimatka on juuri sopiva, ja sen taistelee läpi vaikka hampaat irvessä. Tämä luo osaltaan peliin painostavaa tunnelmaa.

Far Cry perustuukin vahvasti hetki hetkeltä kasvavaan pelkoon, jota luovat osaltaan loistava musiikki ja äänimaailma, puhumattakaan mielenkiintoisesta juonesta. Kun mukaan lisätään ennen näkemättömän realistinen grafiikka, saadaan aikaan klassikon ainekset.

Moninpeli jäi kokematta, koska arvosteluversiosta puuttui siihen tarvittava CD-avain, mutta jo yksinpeli osoittaa Far Cryn lunastavan paikkansa pelihyllyltä. Ainoastaan CryTekin kokemat piratismisyytökset langettavat varjon tämä paratiisisaaren ylle.

Muropaketin uusimmat