Uusimmat

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (GC, pc, PS2, Xbox)

02.07.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Uudessa Harry Potter – pelissä Harry palaa tylsän kesäloman jälkeen Tylypahkan velhokouluun kolmannen lukuvuoden alussa. Lukujärjestys menee kuitenkin heti uusiksi, kun Harry kuulee että hänen vanhempiensa murhasta epäilty Sirius Musta on karannut Azkabanin velhovankilasta pahat mielessään.

Harry Potter ja Azkabanin vanki on perinteinen seikkailupeli niin hyvässä kuin pahassakin. Pelin kohdeyleisö on nuoremmasta päästä, ja se myös näkyy. Sinänsä tyylikkäässä pelimaailmassa herkutellaan sekä tummien että kirkkaiden värien koko skaalalla. Hahmon ulkopuolelta kuvattuun seikkailuun on helppo astua sisään, eikä kovin korkeaa vaikeustasoa tahdo löytyä hakemallakaan. Ainoa vaikeuksia aiheuttava seikka on pelissä puhuttava englannin kieli. Ehkäpä jo ensi kerralla hahmot puhuvat myös ensimmäistä kotimaista.

Uutta aiempiin peleihin verrattuna on se, että nyt Harryn lisäksi pelaaja voi asettua joko Ronin tai Hermionen saapikkaisiin. Kaverusten mukanaoloa perustellaan erikoistaidoilla. Hermione on notkeampi kuin kaverinsa, ja tyttö pystyy kulkemaan kirjaimellisesti sieltä, mistä aita on matalin. Ron taas näkee kätkettyjä ovia muiden visioidensa ohella.

Joukkion eteen osuvat ongelmat ovat suurimmaksi osaksi todella helppoja ratkaista. Jos pelaaja ei ymmärrä vaihtaa tarvittavaa hahmoa käyttöönsä tietyn ongelman edessä, peli jää polkemaan paikoilleen siihen asti että oikea hahmo löytyy. Kaverukset vihjailevat myös toisilleen mitä tehdä tai minne mennä, jos pelaaja jää jostain syystä takomaan väärää ovea. Jostain syystä molempien versioiden latausajat ovat todella pitkiä jopa tehtävien sisällä. Pelkkä oven avaus kestää luvattoman kauan.

Xboxin neljä minipeliä eivät tarjoa juurikaan lisää huvia, kun taas PS2:n omistajille minipeleistä on enemmän iloa – mutta vain mikäli kotoa löytyy Eyetoy. Eyetoyn avulla pelattavissa peleissä pelaaja osallistuu käsillään peliin milloin taputtaen käsiään yhteen, milloin käyttäen niitä apuvälineinä vastustajien liiskauksessa. Tarjolla on ainakin uusi räjähtävämpi versio tutusta korttipelistä, ja suklaasammakoiden liiskausta.

Molempien versioiden tyylikkäästä graafisesta toteutuksesta ja hyvästä teknisestä viimeistelystä huolimatta on vaikea kuvitella, että peliä jaksaisi pelata tuntikausia jos ei ole pesunkestävä Harry Potter – fani.