Uusimmat

High School Musical 3: Senior Year Dance! (PC, PS2, Wii, 360)

19.07.2009 19:00 Petteri Kaakinen

Tanssipelit ovat mielenkiintoinen ilmiö. Niiden suosio pelihalleissa on suhteellisen suuri siellä missä pelihalleja yleensäkään on, mutta konsolimarkkinoilla ne eivät nousseet koskaan suuren yleisön tietoisuuteen. Niiden myynnit ovat tuskin päätä huimaavia, joten onkin yllättävää kun Disneyn kaltainen rahalle perso yhtiö julkaisee tanssipelin. Se sijaan kukaan tuskin hämmästyy siitä, kun peli kierrättää teinityttöjen suosikkimusikaalin nimeä, naamoja ja musiikkia.

Rytmihäiriöisillekin

Vaikka pelin nimi viittaa kolmanteen elokuvaan, tämä on ennemminkin best of -kokoelma kaikista kolmesta High School Musical -elokuvasta. Fanit pääsevät tanssimaan kaikkien suosikkikohtauksiensa tahtiin. Sen lisäksi, että pelaaja voi valita hahmokseen elokuvien tähtiä, HSM-fanit ovat varmasti iloisia mahdollisuudesta luoda oman Wildcat-tanssiryhmän hahmon, jonka voi laittaa tanssimaan yhdessä ihanan Zac Effronin kanssa. Samoja hahmoja voi myös käyttää  kahdessa moninpelimuodossa.

Senior Year Dancea ei ole ilmeisestikään suunniteltu niitä pelaajia varten, jotka saavat Dance Dance Revolutionissa huippupisteitä vaikeimmilla vaikeustasoilla. Rytmitajultaan huonompikin yksilö voi menestyä, sillä peli on todella anteeksiantavainen. Hölmönä ratkaisuna vaikea vaikeustaso avautuu pelattavaksi vasta kun on kärsinyt tylsistyttävän haasteettoman helpomman vaihtoehdon läpi.

Musiikkivalikoima on yksi pelin heikkouksista, mutta ei pelkästään musiikin laadun takia. Kaikki pelin 29 kappaletta on otettu HSM-elokuvista eikä niinkään valittu peliin siksi, että ne sopisivat erityisen hyvin tanssipeliin. Tästä syystä valikoima sisältää kappaleita, jotka olisivat kuin kotonaan Singstarin kaltaisessa karaokepelissä, mutta eivät tanssipelissä. Balladit ovat hieman liian hidastempoisia jo muutenkin turhan helppoon peliin.

 

Ei ole järin yllättävää, ettei Senior Year Dance vakuuta laadullaan. Tuskinpa sen oli koskaan tarkoituskaan. Nuoret High School Musical -fanit tulevat luultavasti rakastamaan tätä ihan vain sen tarjoaman musiikin ja lisenssin takia, mutta valitettavasti pelilliset ansiot jäävät ohuiksi. Se soveltuu vaikeustasoltaan ja muilta ominaisuuksiltaan juuri sille kohderyhmälle, jolle se on tehtykin, eikä kenenkään muun kannata edes vaivautua.

 

Julkaisija: Disney Interactive Studios
Kehittäjä: Page 44 Studios
Saatavilla: PC, PlayStation 2, Wii, Xbox 360
Testattu: PlayStation 2
Pelaajia: 1-2
Pelin kotisivut: High School Musical 3: Senior Year Dance!
Petteri Kaakinen

 

Lue myös

Buzz: Suomen neropatti (PSP, PS2, PS3)

Guitar Hero: Metallica (PS2, PS3, 360, Wii)

Punch-Out!! (Wii)

Rock Band 2 (PS2, PS3, Wii, 360)

Rock Revolution (PS3, 360, Wii)

Trine (PC, PS3, 360)

Ultimate Band (Wii)

You’re in the Movies (360)