Uusimmat

Legends of Wrestling 2 (PS2)

08.03.2003 00:00 Muropaketin toimitus

Taas tummuu läski painitatameilla. Karnevaaliasuihin sonnustautuneet aikamiehet tappelevat leikillään ja uhoavat kuin gorillaurokset.

Amerikan painiviihdettä kuvaavien pelien sarjassa vuorossa on Shut Your Mouthin jälkeen Acclaimin Legends of Wrestling 2. Peli kokoaa viime kevään esikoispelin tapaan yhteen koko joukon menneitä ja nykyisiä painilegendoja yksiin kansiin. PAL-versioon on myös lisätty neljä englantilaista ammattilaista jenkkikollegojen seuraksi.

Riitapukarien kankeat askeleet ovat tuttuja kaikille pelityypin edustajiin tutustuneille. Taistelupeliksi myös Legends of Wrestling on ikävän mekaaninen jopa omassa sarjassaan, vaikka tempo onkin kiihtynyt koomisen kankeasta ykkösosasta. Korstot vaappuvat silti rautakankina ja tuntuvat aina reagoivan komentoihin viiveellä. Perusliikkeiden määrä on pieni, mutta niiden ketjuttaminen sarjoiksi sekä vastaliikkeet lisäävät jonkin verran syvyyttä yksinkertaiseen taistelusysteemiin. Kullakin pukarilla on lisäksi omat lopetusliikkeensä, joita painija voi käyttää mittarin täytyttyä.

Leikkitaistelijat seikkailevat aina kehässä ja sen ulkopuolella. Backstage-tappelut ja muut hienoudet puuttuvat. Areenan laidoilta yleensä löytyy kättä pidempää vastustajien leukaperien kutitteluun; tikkaita, tuoleja, kitara. Kukin painija hallitsee erikoishyökkäyksen tietyllä aseella, joka yhdessä lopetusliikkeiden kanssa on ainoa painijat erottava piirre. Ainoa poikkeus peruskaavasta ovat häkkiottelut. Niissä karjut kiipeilevät teräshäkin seinillä heittäytyäkseen vastustajansa kimppuun.

Sisältöä Legends kakkosessa riittää enemmän kuin esikoisessa, mutta edelleenkin pelimuotoja saisi olla enemmän. Uramoodissa valittu hahmo ohjataan viiden territorion koitosten läpi koko maan mestariksi. Niinkutsutut tarinat ovat erilaisia etenemispolkuja, jotka lähinnä muuttavat näytösten ja vastustajien järjestystä. Tavoitteena on voittaa yleisön suosio mahdollisimman jännittäviä spektaakkeleja järjestämällä.

Turnauksessa valitaan neljästä kuuteentoista painijaa ottelemaan keskenään mestaruudesta. Näytösotteluihin voi ottaa osaa yhdestä neljään pelaajaa. Tarjolla on kaksintaisteluja, tag-otteluja ja joukkotappeluja. Aluksi valittavissa on puolen tusinaa pelimuotoa. Pari ylimääräistä saa auki myöhemmin.

Hahmoeditori on esikoispeliä monipuolisempi. Painijan piirteet ja ruumiinrakenne ovat säädettävissä, mutta vain valmiita palasia yhdistelemällä. Tatuoinnit saa maalata ja tallentaa itse kärsivällisyyttä kysyvässä kuvaeditorissa. Sankarin tyyli on muokattavissa trikoista liikkeisiin, esiinmarssiin ja teemamusiikkiin. Luomistyö on ikävän mekaanista ja hidasta ja Smackdownin vaihtoehtojen monipuolisuus jää haaveeksi.

Bonusmateriaalia ja avattavaa lisäroinaa Legends of Wrestling 2 tarjoaa kiitettävän määrän. Välittömästi katsottavissa on parikymmentä videohaastattelua peliin mallinnetuilta tähdiltä, joista eräillä on oikeasti kiinnostavaa sanottavaa. Uralla tienatut kolikot törsätään ostoksilla uusien ominaisuuksien avaamiseen. Shoppailuun liittyvässä minipelissä uhkapelataan käteisestä. Avattavissa on lukittujen areenojen ja painijoiden lisäksi taiteilijoiden luonnoksia sekä ottelujen olosuhteita muuttavia koodeja.

Painitapahtuma esiinmarsseineen on toteutettu välttävästi. Kyltteineen sätkivä yleisö koostuu pahvifiguureista ja kohisee aina innokkaasti huolimatta siitä mitä kehässä on meneillään. Kokonaisuus on kömpelö, mutta valaistuksen ja yksityiskohtien osalta kakkososassa näkyy selvää kehitystä. Uroiden uhoamista ei kuulla, puheenvuoron saavat ainoastaan heikosti näytellyt managerit. Ääniraita on pelityypille tunnusomaisesti raskasta jumputusta, jossa yksi raita muistuttaa kymmentä muuta. Läskin pauke ja murahdukset hautautuvat musiikin ja muun mekkalan alle.

Smackdown: Shut Your Mouth säilyttää titaanien uusintaottelussa Playstation2:n painipelien mestaruusvyön. Legends of Wrestling on silti kelpo yritys. Se ei yllä vihollisensa runsauteen tai näyttävyyteen, mutta on jonkin verran esikoista onnistuneempi julkaisu. Nyt kahdesti siipeensä saanut Acclaim ei kuitenkaan lannistu vaan hakee revanssia; kolmas peli on jo tekeillä.

Pelin viralliset kotisivut