Uusimmat

Rogue Ops (GC, PS2, Xbox)

14.02.2004 00:00 Mikko Karvonen

eDomen arvostelussa Gamecuben Rogue Ops

Tämän kevään ensimmäinen toimintaa ja hiiviskelyä yhdistelevä julkaisu on kaikille nykykonsoleille ilmestynyt Rogue Ops. Sen päähenkilö on aviomiehensä ja tyttärensä terrori-iskussa menettänyt Nikki Connors, joka kouluttautuu erikoisagentiksi päästäkseen kostamaan rakkaidensa surmaajille. Tähän tarjoutuukin tilaisuus, kun hänet lähetetään tekemään selvää neuvostoliiton ajoilta periytyvästä Omega 19 –järjestöstä.

Sankarittaren taitovalikoima on kiitettävän laaja. Hiipimisen ja ampumisen lisäksi Nikki osaa mm. kiivetä, kurkkia nurkkien taakse, piiloutua, surmata vihollisia paljain käsin ja toimia taskuvarkaana. Valitettavasti pelin kankea käyttöliittymä hankaloittaa kykyjen käyttämistä jonkin verran.

Eniten pelisysteemin heikkouksista kärsivät tulitaistelut. Yksittäisten vastustajien napsiminen on verrattain ongelmatonta, mutta kiivaammissa kohtaamisissa ase tulee usein vahingossa laitettua pois ampumisen sijaan. Hiiviskelyosuuksien toimivuutta nakertaa vihollisten laiska tekoäly. Nämä reagoivat ainoastaan suoriin havaintoihin ja hälytyksiin eivätkä välitä esimerkiksi viereisessä huoneessa ammuttavista laukauksista.

Myös tehtäväsuunnittelu nakertaa sankarittaren monipuolisen taitovalikoiman tarjoamia mahdollisuuksia. Pelaaja ei juurikaan voi soveltaa eri kikkoja, vaan kentät ovat suoraviivaisia paketteja, jotka on läpäistävä juuri tietyllä tavalla. Jotain pelin kehitystiimi on kuitenkin tehnyt oikein, sillä vioistaan ja ongelmistaan huolimatta Rogue Ops onnistuu usein olemaan hauskaa pelattavaa. Sen tehtävien perusideat ovat onnistuneita ja tapahtumaympäristöt hyvin teemaan sopivia. Niinpä tulokas nouseekin juuri ja juuri muiden keskinkertaisten toimintapelien yläpuolelle.