Uusimmat

Sabrewulf (GBA)

22.04.2004 00:00 Mikko Karvonen

eDomen arvostelussa Game Boy Advancen Sabrewulf

Sabrewulfin tapahtumat saavat alkunsa, kun paha Dr. Dolittle-Goode vapauttaa pelin nimikkohahmon ja alkaa terrorisoida maailmaa yhdessä tämän kanssa. Pelaajan tehtävänä on luonnollisesti parivaljakon pysäyttäminen pulmanratkontaan keskittyvän seikkailun puitteissa. Jokaisessa kentässä tavoitteena on selvittää tiensä Sabrewulfin vartioiman aarteen luokse. Tämän jälkeen edessä on pikainen pakoretki, kun peribrittiläinen sankari yrittää päästä takaisin teltalleen vihaisen hukan loikkiessa hänen kintereillään.

Vastustajien kiertämiseen ja muiden ongelmien selvittämiseen pelissä käytetään Sabremanin repusta löytyviä otuksia, joista jokaisella on omat erikoisominaisuutensa. Esimerkiksi leppoisaa Bubbaa voi käyttää trampoliinina ja Bigfoot osaa potkia esteitä tieltään. Pelisysteemi pistää koetukselle sekä hoksottimet että sorminäppäryyden. Jälkimmäistä kysytään hetkittäin liikaakin, sillä käyttöliittymä tekee oikean otuksen löytämisen kiireessä melko hankalaksi.

Pelin elinikä on kohtuullisen pitkä, vaikka pulmat ajoittain toistavatkin itseään. Tästä pitävät huolta asteittain vaikeutuvat kentät. Etenkin seikkailun loppupuoli pistää kokeneenkin pelaajan taidot koetukselle, joten parhaiden tulosten saavuttamiseen kuluu aikaa. Lisäksi ylimääräistä tekemistä löytyy haastemoodista, jossa käydään lävitse tuttuja kenttiä rajoitetun otusvalikoiman turvin.

Kokonaisuutena Sabrewulf onkin viihdyttävä ja vangitseva pulmapeli, vaikka se ei sisälläkään mitään uutta tai vallankumouksellista.