Uusimmat

Showdown: Legends of Wrestling (PS2, Xbox)

18.10.2004 00:00 Miika Huttunen

Nykyään vapaapainimaailma on yhden painiorganisaation ja miehen hallitsema. Ennen oli kuitenkin toisin. Vanhemmat painifanit kuitenkin varmasti muistavat ajan kauan ennen Vince McMahonia ja WWE:tä. Vanhat ajat palaavat Legends of Wrestling –pelessä, mutta sarjan kolmas osa ei pure likimainkaan THQ:n WWE-painipelien tapaan.

Showdown: Legends of Wrestling lupaa ensin paljon. Pelillä on uusi tekijä, painisysteemi on uudistettu ja pelissä on laaja valikoima painilegendoja. 70-90-lukujen painijoita on päälle 70 kappaletta – mukana ovat muun muassa Andre the Giant, Hulk Hogan, Randy Savage, Jerry Lawler, Jimmy Snuka, Ultimate Warrior, Iron Sheik, Ivan Koloff, Ted DiBiase, Dusty Rhodes ja jopa koomikko Andy Kaufman. Autenttisuutta löytyy myös selostuksien suunnalta. Alan legendat nostattavat tunnelmaa, Bret ”The Hitman” Hart opastaa pelaajan painimisen saloihin ja musiikeista vastaa ”Mouth of the South” Jimmy Hart. Lisäksi mukana on historiikkia eri painijoista ja monia klassisia painiareenoita. Kaiken pitäisi siis olla kunnossa nostalgian värittämiä klassisia otteluita varten.

Vaan kun ei ole. Painipelin onnistumista ei takaa pelkkä kuorrutus tai vaikuttava valikoima painijoita. Läskin pitää tummua kehässä niin, että peli on hauska ja vauhdikas pelattava. Tässä Showdown epäonnistuu. Painisysteemi antaa periaatteessa THQ:n WWE-pelejä monipuolisemmat mahdollisuudet toimintaan kehässä ja liikkeiden hallinnassa, mutta peli on aivan liian jäykkä ja hidas. Pelatessa tuntuu, kuin 60-vuotiaat painilegendat olisi kirjaimellisesti tuotu takaisin eläkkeeltä. Tekoälyssäkään ei ole hurraamista. Usein vastustajat vain seisovat tyhminä paikoillaan. Tätä pahentaa buginen törmäystunnistus. Hahmot painivat usein haamujen kanssa ja vastustajat nouseat ilmana Painijat suorittavat usein liikkeitä haamujen kanssa vastustajan noustessa ilmaan parin metrin päässä.

Pelitiloja kuitenkin riittää. Ottelutyypeistä löytyvät kaikki klassikot, kuten Battle Royale, Iron Man, First Blood, pöytämatsit, häkkimatsit ja niin edelleen. Showdown ei kuitenkaan sisällä kunnollista painijauraa, vaan pelkän Showdown Challengen, jossa käydään järjestyksessä läpi otteluita 1970-, 80- ja 90-luvuilla epämääräisen tarinan johdolla. Showdown Challengen lisäksi oman painijan luontitila on lievä pettymys, monipuolisuudestaan huolimatta. Paras uutuus on Classic Match Mode, jossa voi pelata uusiksi klassikko-otteluita painin historiasta, kuten Hulk Hoganin ja Ultimate Warriorin kohtaamisen Wrestlemania V:ssä. Klassikko-otteluiden valikoima on kuitenkin melko pieni.

Showdown: Legends of Wrestling sopii kokonaisuutena paremmin nostalgiankipeille painifaneille, kuin painipelien faneille. Historiaa ja autenttisuutta löytyy, hyvää painipeliä ei.

Tekijä: Acclaim Studio Austin
Julkaisija: Acclaim
Testattu: PlayStation 2
Saatavilla: PlayStation 2, Xbox, pc