Uusimmat

Splinter Cell 2: Pandora Tomorrow (Xbox)

26.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Jos lähdetään miettimään Xboxin parasta peliä, tulee Splinter Cell varmasti monen mieleen. Tämä Metal Gear Solidia muistuttava, mutta huomattavasti hiiviskelypainotteisempi peli on nyt saanut jatko-osan, joka hyödyntää edeltäjänsä ideoita ja heittää mukaan pussillisen uusia kauroja. Nyt mukana on myös Xbox Live -tuki, eli kotisohvan agentit pääsevät ottamaan mittaa toisistaan.

Yksinpelikampanjan tarina kertoo nykypäivän trendin mukaisesti terroristeista, jotka uhkaavat tavallisen kansalaisen elämää. Tieto terroristien toimista on kuitenkin vuotanut ja asiaa lähetetään selvittelemään todellinen mestarivakooja Sam Fisher. Yksinpeliosuus ei ehkä ole maailman pisin, mutta vaikeustaso on viritetty niin korkealle, että vähän kovemmankin pelaajan hermot tulevat kärsimään. Pienenä vinkkinä voi kuitenkin sanoa, että kärsivällisyys palkitaan. Hoppuilu johtaa vain game overiin.

Splinter Cell 2: Pandora Tomorrown pelilliset uudistukset ovat vähissä. Toki päähenkilömme on oppinut pari uutta temppua ja näin pois päin, mutta moninpeliä lukuun ottamatta varsinaisia mullistuksia ei ole. Pelattavuus on kuitenkin hyvää ja kenttäsuunnittelusta ropisee kasa irtopisteitä. Pieniä kameraongelmia kyllä on, mutta ne eivät juurikaan häiritse pelaamista..

Alkuperäinen Splinter Cell muistetaan myös uskomattoman hyvästä grafiikastaan ja eritoten valojen ja varjojen leikistä. Tässä jatko-osassa kaikki näyttää entistä upeammalta. Ääniosastokin toimii, joten peli on täynnä tunnelmaa.

Splinter Cell 2: Pandora Tomorrow pitää sisällään kaiken sen mikä sen edeltäjästä teki niin loistavan. Miltei kaikkia ominaisuuksia on viety vielä pari askelta eteenpäin. Kirsikkana kakun päällä on moninpeli.

— Mikko Matilainen