Uusimmat

Splinter Cell: Double Agent (PS3)

19.07.2007 13:24 Miikka Lehtonen

Splinter Cell -pelisarja on vienyt erikoisagentti Sam Fisherin ties minkälaisiin maisemiin, mutta nyt miehellä on edessään hänen uransa vaarallisin tehtävä. Ainakin pelilaatikon mukaan. Sam Fisherin tie vie hänet salaiseksi kaksoisagentiksi vaarallisen terroristijärjestön riveihin.

Pelin Xbox 360 -versio on arvosteltu ja pelattu jo aikaa sitten, mutta nyt keikkaa pukkaa myös PlayStation 3 -miehille. Paraneeko peli, onko tarjolla vanha tuttu kokemus, vai jääkö käännös peräti historiaan esikuvaansa heikompana?

Valitettavasti tällä kertaa lähimmäksi osuu vaihtoehto kolme. Sisällöltään pelit ovat miltei identtiset. Sama yksinpelikampanja, jossa Sam Fisheriä odottavat samat vaihtoehdot, jotka eivät vieläkään vaikuta peliin tarpeeksi. Tästä huolimatta pelin parissa viihtyy, sillä toimintaa on reilusti enemmän kuin aiemmissa Splinter Celleissä yhteensä. Useissa kentissä Sam pääsee jopa räiskimään rynnäkkökiväärillään ilman huolia pelin päättymisestä.

Moninpelissä PlayStation 3 -versio kiilaa jopa kärkeen, ainakin kauppaversioita vertailtaessa. Tarjolla on pari uutta moninpelikarttaa ja mahdollisuus pelata niukkoihin asusteisiin pukeutuneena tyttövakoojana. Hieno homma ja mukavaa lisäarvoa pelin ostajille, tosin samat lisäherkut ovat saatavissa 360-versioon ladattavana sisältönä.

Toisin käy kuitenkin pelin teknisen toteutuksen kanssa, joka häviää selkeästi ja masentavasti Xbox 360 -alkuperäisversiolle. Kun jo pelin introvideo tökkii ja nykii, voisi arvata, että tiedossa on jotain tuskallista, eikä tässä tapauksessa olisi väärässä. Ruudunpäivitys on selkeästi Xbox-versiota hitaampaa. Vvaikka peli ei missään vaiheessa hidastukaan aivan joulukalenteriksi, on sen pelaaminen silti turhan usein tuskallista.

Ei kannata masentua, sillä teknisestä tökkimisestä huolimatta itse peli on yhä rautaa. Sam Fisherin salaseikkailu on yhtä jännittävä, viihdyttävä ja kiinnostava kuin reilut puoli vuotta sitten. Uusintaostokseen ei vain ole mitään syytä, jos pelistä omistaa jonkin aiemman version.

Ehkä seuraavassa pelissä puntit ovat jo tasan.

 

Tekijä: Ubisoft
Julkaisija: Ubisoft
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 2, Xbox, Wii, PC
Pelaajia: 1-6 (Internet)
Pelin kotisivut: http://www.splintercell.com/

Lue lisää eDomesta

Tom Clancy´s Splinter Cell: Double Agent (GC, PC, PS2, Xbox, Xbox 360, Wii)

Splinter Cell (PC)

Splinter Cell: Chaos Theory (GC, PS2, PC, Xbox)

Splinter Cell 2: Pandora Tomorrow (Xbox)

Splinter Cell Essentials (PSP)

Tom Clancy’s Rainbow Six 3 (Xbox)

Rainbow Six 3: Raven Shield (PC)

Uutta Tom Clancyä tulossa, vaihteeksi muutakin kuin Splinteröintiä ja Reconia

Robert Ludlumin jännärit pelimuotoon

Ubisoft Montreal – ranskalaiskustantajan kevät ja Splinter Cell: Chaos Theory