Uusimmat

Tom Clancy’s Ghost Recon: Jungle Storm (PS2)

15.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

PlayStation 2 on saanut uuden Ghost Recon -pelin, joka edeltäjiensä tapaan keskittyy taktiseen räiskintään. Usein pelisarjan konsolikäännökset ovat olleet kopioita aiemmin PC:lle julkaistuista lisälevyistä, mutta Ghost Recon: Jungle Storm on poikkeus. Pelistä löytyy kaksi erillistä kampanjaa, joista toinen on varta vasten tätä PS2-peliä varten tehty.

Yksinpelikenttiä on mukana yhteensä 16 ja niistä valtaosa on hyvin suunniteltu ja vaikeustasokin on kohdallaan. Tekoälyn ohjaamat viholliset osaavat hakeutua suojiin, eikä heidän tarkkuudessakaan ole valittamista, mutta myös pelaajan tiimitoveritkin ovat varsin välkkyjä ja ne osaavat eliminoida viholliset erittäin tehokkaasti. Pelissä on edettävä varoen, sillä pelihahmot eivät ole mitään yli-ihmisiä. Yksikin laukaus voi tappaa. Pientä roolipelielementtiäkin on mahtunut mukaan, sillä sotilaiden taidot kehittyvät tehtävien edetessä.

Jungle Storm on luonteeltaan hyvin suoraviivainen ja toimintapainotteinen. Kenttien varsilla on runsaasti vihollisia ja vaikka jokaisessa tehtävässä on erilaisia tavoitteita, pääsee jo pelkät pahikset tappamalla pitkälle. Peli on teknisesti tasainen paketti, mutta kontrolleissa on pientä hakemista.

Peliin on lisätty kattavat moninpeliominaisuudet, joiden ansiosta sen elinikä kasvaa toiseen potenssiin. 31 karttaa, 10 pelimoodia ja tuki PS2:n mikrofonille tekevät nettipelaamisesta erittäin hauskaa. Jungle Stormia voi pelata myös yhteistyössä kavereiden kanssa ja jaetun ruudun moninpelikin on mahtunut mukaan.

Ghost Recon: Jungle Stormin ostamisen puolesta puhuu runsas sisältö ja vain noin 35 euron hintalappu. Sisältökin on laadukasta, joten rahansa voi käyttää paljon huonomminkin.

— Mikko Matilainen