Uusimmat

WarioWare, Inc. (GBA)

07.06.2003 00:00 Mikko Matilainen

Nintendon päämajassa on kasattu varsin erikoinen peli Game Boy Advancelle. Pelin nimi on WarioWare, Inc. ja se jakautuu kahteensataan pienempään osaan, joita myös minipeleiksi kutsutaan. Tosin tässä tapauksessa minipeli on vähän liian massiivinen nimitys, ehkä mikropeli olisi oikea sana. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta mikään peli ei nimittäin kestä viittä sekuntia kauempaa. Jostain kumman syystä WarioWare kuitenkin vetoaa pelaajiin ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Pelin tarina sijoittuu selkeästi nykypäivään. Kotisohvallaan löhöilevä Wario nimittäin huomaa uutislähetyksen, jossa kerrotaan pelibisneksen olevan kovassa kurssissa. Samalta istumalta Wario päättää tehdä oman pelinsä, ahne kun on. Mitään merkitystä tällä juonella ei pelin kannalta tunnu olevan, mutta saatiinpahan Warion avulla ainakin nimeä tälle paketille. Ultimate mikrogame -pelikokoelma ei nimittäin varmasti myisi yhtä hyvin kuin anti-Marion ilkikurinen pärstä. Niin sanotun pääjuonen lisäksi pelissä on useita minitarinoita, jotka kertovat pelaajan kohtaamista haasteista.

Itse minipelit ovat todella yksinkertaisia ja ne vaativat usein vain A-napin tai suuntaohjaimen painamista. Minipelien kirjo on erittäin laaja, mutta ne voidaan jakaa karkeasti muutamaan peliryhmään. On urheilupelit, lievästi sanottuna oudot pelit, kaahailua, todellisuuspelejä, sci-fiä, luontoon sijoittuvia pelejä sekä ehkäpä kaikkein mielenkiintoisimpana osuutena Nintendon klassikkopelit. Jokaiseen kategoriaan kuuluu kymmeniä erilaisia pelejä, jotka eroavat toisistaan niin tavoitteensa kuin grafiikkansakin puolesta. Yksinkertaisimmillaan grafiikka koostuu muutamasta viivasta, kun taas toisesta ääripäästä löytyy erittäin hyvin GBA:n ominaisuuksia hyödyntäviä vääntöjä.

Duckhuntin, esteiden väistelyn, hampaiden pesun ja monen muun toiminnan ohessa käydään myös eräänlaisia pomotaisteluita, jotka kestävät normaalia peliä pidempään. Nämä pomot voitetaan kuitenkin samalla periaatteella kuin muutkin pelit. Niissä vain on hieman enemmän haastetta.

WarioWare, Inc:n vetovoima piilee todennäköisesti siinä, että minipelejä tulee jatkuvalla syötöllä. Pelien välillä on vain muutaman sekunnin hengähdystauko, jonka jälkeen mennään taas. Epäonnistuneita tehtäviä sallitaan muutama, mutta neljän epäonnistumisen jälkeen peliosuus on aloitettava alusta. Vaikeustaso on helpohko, mutta ongelmia tuottaa kunnon ohjeistuksen puute. Varsinkin ensimmäisillä pelikerroilla joutuu toimimaan täysin sokkona, kun ei tiedä mitä minipelissä pitää tarkalleen ottaen tehdä. Yksinkertainen konsepti kuitenkin auttaa pelaajaa läpäisemään tehtäviä puolivahingossakin.

WarioWare, Inc. ei teknisesti ole mitenkään erityinen peli, sen viehätys piilee muualla. Alati monimutkaistuvien pelien joukossa Warion oma peli on virkistävän yksinkertainen. Myös nopeatempoisuus on mukavaa, sillä koko ajan on oltava tarkkana, eikä hengähdystauoille jää aikaa. Ei tämä siis mikään syvällisyyden riemuvoitto ole, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan loistavaa viihdettä.