Uusimmat

Alan Wake’s American Nightmare ammentaa Tarantino-vaikutteita

12.12.2011 14:00 Miikka Lehtonen

Sieltähän se VGA-gaalassa sitten tuli, Alan Wake 2. Tai oikeammin Alan Wake’s American Nightmare. Pelistä toki tiedettiin jo ennakkoon, mutta tuolloin moni nyrpisti nenäänsä kuullessaan sen olevan Xbox Live Arcade -julkaisu. No, nenät voi palauttaa perusasentoon sillä peli vaikuttaa aika huisilta.

Tahattoman komedian puolelle lipsahtaneen VGA-gaalan parasta ja oikeastaan ainoaa katsomisen arvoista antia olivat siellä esitetyt pelitrailerit, joiden myötä esiteltiin useampikin lähitulevaisuuden suuri peli. Suomalaisperspektiivistä tarkasteltuna mielenkiintoisin oli tietenkin Alan Wake’s American Nightmare. Ainakin itse tervehdin uutisia riemumielin, sillä Alan Wake oli viime vuoden ehdottomia suosikkipelejäni.

 

Remedyn Aki Järvilehto ehti jo antamaan pelistä kuumia kommentteja suomalaismedialle, sillä mies kertoi YleX-radiokanavan haastattelussa, että tarjolla tulee olemaan jotain aiemmasta poikkeavaa. Järvilehto lupasi, että American Nightmarea voi hyvin pelata, vaikka ei olisi alkuperäiseen koskenutkaan. Mutta se kyllä kannattaa. Jälleen: todella hyvä peli!

”Jos alkuperäinen Alan Wake oli yhdistelmä Stephen Kingiä sekä Lostia, niin American Nightmare on enemmän Quentin Tarantinon From Dusk Till Dawn -henkinen. Pääosassa on henkeä salpaava toiminta, jota tukee vahvasti Pulp Fictionistaammentava tarina”, Järvilehto kertoi.

Samassa haastattelussa mies lupaili myös hyviä uutisia niille PC-pelaajille, jotka ovat jo useamman vuoden ajan himoinneet Windows-versiota Alan Wakesta.

”Olemme saaneet paljon palautetta PC-pelaajilta ja täytyy myöntää, että meitä kyllä houkuttaisi jotenkin huomioida tuo. Katsotaan jos lähitulevaisuudessa meillä voisi olla jotain positiivisia uutisia kerrottavana tälläkin saralla!”

Rivien välistä voi lukea paljon, mutta riveiltä vielä enemmän. Lue siis toki koko haastattelu YleX:n saitilta.

Lähde: YleX

Lue myös

Assassin’s Creed Revelations – haastattelussa pelin suunnittelija ja käsikirjoittaja

Mass Effect 3 – scifijättiläisen tekijät haastattelussa

Replay Expo oli täynnä historian havinaa

Resident Evil: Operation Raccoon City – zombieräiskinnän uudet tuulet

SteelSeries Merc Stealth – FPS-pelaajien häivenäppis

Muropaketin uusimmat