Uusimmat

Alennusmyynnit räjäyttivät Valven myynnit ja kassan

20.02.2009 09:00 Miikka Lehtonen

Pelipalstoilla on jo pitkään väännetty pelien suhteellisen korkeasta hinnoittelusta ja sen vaikutuksesta pelimyyntiin. Nousisiko myynti jos hinnat laskisivat? Nousisiko tarpeeksi? Yllättäen Valve otti ja kokeili teorian toimivuutta ja huomasi, että nousevathan ne ja reippaasti nousevatkin.

DICE-konferenssissa puhunut Gabe Newell keskittyi tällä kertaa kylmiin faktoihin. Kuten monet eDomen lukijat ovat joskus kauhukseenkin huomanneet, Valve on viimeisen vuoden aikana kokeillut mitä ihmeellisempiä alennusmyyntejä. Ennen joulua koko Steam-katalogi oli esimerkiksi rajussa alennuksessa, viime viikolla taas mainio Left 4 Dead irtosi pilkkahintaan.

Valven luvut ovat suoraan sanoen melko shokeeraavia. Kun Left 4 Deadia myytiin viime viikonloppuna 50% alennuksella, pelin myynnit kasvoivat 3000% ja sitä myytiin enemmän kuin julkaisuviikonloppuna. Zombimätön huikea myynti siivitti myös koko Steam-yleisön uuteen lentoon ja nosti uusien Steam-asiakkaiden määrän 1600% suuremmaksi kuin vertailuajankohtina.

Kovia lukuja nähtiin myös Valven joulua edeltäneen alennusmyynnin aikana, jolloin koko Steam-katalogi oli 10%-75% alennuksessa. Kukaan tuskin yllättyy kuullessaan että kovemmat alennukset toivat kovempia myyntejä, mutta luvut ovat kokonaisuutena kovia, varsinkin kun nyt puhutaan taalamyynnistä, eikä myydyistä kappaleista.

  • 10% alennusmyynti toi 35% myyntikasvun.
  • 25% alennusmyynti toi 245% myyntikasvun
  • 50% alennusmyynti toi 320% myyntikasvun
  • 75% alennusmyynti toi 1470% myyntikasvun

Lienee toki selvää, että luvuissa on nyt tavallista enemmän nostetta, koska moni otti kampanjasta ilon irti, eikä pelien hintojen leikkaaminen 75% toisi aina sisään miltei 1500% normaalia enempää taaloja. Moni firma kuitenkin pyörittelee varmasti tällä hetkellä taskulaskimiaan ja ihmettelee, missä se maaginen kipupiste hinnan ja nousseiden myyntien välillä luuraa.

Lisää aiheesta

Arvostelu: Left 4 Dead (PC)

Valve juhlii vuoden loppua huikealla alennusmyynnillä

Valve: piraatitkin ovat asiakkaita

Lue myös

Tältä näyttää DS-versio Jagged Alliancesta

Arvostelu: Fire Emblem: Shadow Dragon (DS)

Muropaketin uusimmat