Uusimmat

Valve sulki pelinkehittäjien suosiman Steam Greenlight -palvelun

14.06.2017 20:20 Muropaketin toimitus

Valve on korvannut Steam Greenlight -palvelunsa Steam Directilla. Uudessa palvelussa käyttäjät eivät enää äänestä peliprojektien pääsystä Steamin jakeluun.

Steam Greenlight -palvelu on lopettanut toimintansa, raportoi Gamasutra. Valven pelijakelupalvelussa jo vuonna 2012 aloittanut Steam Greenlight on korvattu uudella Steam Directilla, joka pyrkii korvaamaan edeltäjänsä aloittelevien peliprojektien ponnahduslautana.

Steam Greenlightissa käyttäjät saivat äänestää siitä, mitkä aloittelevien kehittäjien peliprojekteista pääsevät myyntiin Steamissa. Directin myötä käyttäjien mielipidettä ei enää kuulla, vaan Steam päättää itse oman arviointiprosessinsa kautta, mitkä pelit saapuvat kaupan valikoimaan.

Greenlightin lopettaessa palvelussa oli Steamin mukaan 3400 kohdetta, joista osa on nyt hyväksytty kaupan valikoimaan ja osa ei. Uudessa Steam Direct -palvelussa kehittäjät voivat tarjota peliään Steamille 100 dollarin maksulla, jonka pelipalvelu palauttaa, jos peli hyväksytään ja se tuottaa yli 1000 dollaria pelikaupassa.

Greenlightista on vuosien varrella noussut useita suosittuja indie-pelejä, kuten Superhot (2016), Clustertruck (2016), P.A.M.E.L.A. (2017) ja Rain World (2017).

Steam
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat