Uusimmat

Ark: Survival Evolvedin tekijät maksavat löydetyistä bugeista

26.06.2015 12:00 Juho Anttila

Dinosaurushenkinen Ark: Survival Evolved edustaa nykyään kovin ylikansoitettua selviytymismorppigenreä. Pelillä on kuitenkin lyödä pöytään jotain erilaista, nimittäin dinosauruksia. Ehkä juuri tästä syystä se on myös mennyt kaupaksi varsin mainiosti. 400 000 myytyä peliä ensimmäisen Early Access -kuukauden aikana kertoo siitä, että jotain on tehty oikein.

Tekijät ovat nyt ottaneet myös vähän rohkeamman lähestymiskulman pelistään löytyvien bugien metsästämiseen. Pelaajille nimittäin tarjotaan 100 dollarin porkkanaa sellaisten temppujen löytäjille, joilla pystytään vaikuttamaan pelikokemukseen tai palvelinten vakauteen negatiivisesti. Bottien tai speedhackien raportoimisesta ei kuitenkaan palkita.

Kyse ei ole ihan tyhjästä lupauksesta, sillä yksi pelaaja on jo ehtinyt lunastamaan 100 dollarin palkkion. Kyseessä oli bugi, jota hyödyntämällä oli mahdollista kaataa pelin palvelimet kokonaan. Studio Wildcard ei ole ihan ensimmäinen löydetyistä bugeista palkintoja jakava ohjelmistokehittäjä, mutta varsinkin pelipuolella toimintamalli on suhteellisen harvinainen.

Lähde: Develop

Lisää aiheesta

Dinosaurukset: uhka, mahdollisuus vai kenties ratsu?