Uusimmat

Arvostelupäivitys: Fallout New Vegas, Gran Turismo 5 ja Tron Evolution

03.02.2011 18:00 Jukka O. Kauppinen

Peliveikkoset ovat taas viihtyneet jo aiemmin julkaistujen pelien parissa. Omia mielipiteitään aiempien arvostelujen jatkoksi ovat tällä erää jakamassa Juho Anttila ja Heikki Takala.

Ohessa lainaukset toisista mielipiteistä. Koko näkemyksen löydät varsinaisen peliarvostelun ohesta, pääarvostelun jälkeen.

Lue, nauti, kritisoi ja kokeile!

Tron: Evolution (PS3, Xbox 360)

Lainaus kolmannesta mielipiteestä

Pelin visuaalinen ilme pyrkii myötäilemään elokuva, mutta lopputulos jää tylsäksi. Syystä tai toisesta vuoden 2003 Tron 2.0 tuntui enemmän Tronilta. Tron: Evolution ei saa teemastaan irti kiinnostavia tai vaikuttavia näkymiä. Kaikki pelin alueet näyttävät samalta, vain väri muuttuu. Kun pelin taustalta löytyvä elokuva kerää kehuja nimenomaan visuaalisuudellaan, kummastuttaa peliversion laimeus.

Elokuvasta puheen ollen, pelin tarina pohjustaa ilmeisesti elokuvan tapahtumia. Leffaa näkemättömän silmin tarinankerronta on sekavaa. Juonesta ei saa kunnolla kiinni ja hahmot jäävät etäisiksi. Ehkäpä kyse on fanituotteesta, jota asiaan vihkiytymättömän ei tarvitsekaan ymmärtää.

Lue koko arvostelu: Tron: Evolution (PS3, Xbox 360)

Gran Turismo 5 (PS3)

Lainaus toisesta mielipiteestä

En voi myöskään olla nillittämättä käyttöliittymästä. Valikot ovat rumia ja huonosti suunniteltuja. Tärkeitä asioita joutuu välillä metsästämään aivan liian monen mutkan takaa. Erityisen harmilliseksi koin sopivan automallin etsimisen kuhunkin kilpailuun. Jos tallissa ei löydy ennestään hyväksyttyä menopeliä, on sopivan metsästäminen autokaupan puolelta aivan liian työlästä. Kunnolliset haku- ja vertailutoiminnot tekisivät hyvää.

Gran Turismo 5 onkin peli, jossa on keskitytty lopulta pelkkään ytimeen. Ajaminen tuntuu upealta ja premiumautoja kelpaa ihailla. Ratavalikoima on myös kiitettävän kattava. Muu sisältö ja kehykset sen sijaan vuotavat. Ehkä tekijöiden olisi kannattanut karsia erikoiskisojen kaltaisia sivujuonteita ja keskittyä hiomaan pääpeli mahdollisimman täydelliseksi.

Lue koko arvostelu: Gran Turismo 5 (PS3)

Fallout: New Vegas (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä

Jokainen kuitenkin löytänee omansa Nevadan autiomaasta, ja ne jotka eivät kiinnostu muusta kuin päätehtävästä on tarpeeksi pähkäiltävää New Vegasin hahmonkehityksessä. Muistinsa menettänyt sankari on siinä mielessä sopiva hahmo, että jokainen voi muokata hänestä mieleisensä.

Fallout New Vegas parantaa vähintään pyhäinhäpäisynä vastaanotettua – ja sittemmin ylistettyä Fallout 3:a monin eri tavoin. Maailma on elävämpi, juoni on mietitty täysin uusiksi ja oivallettu – tällä kertaa tarina on sankarin oma eikä se pidä sisällään minkäänlaista operaatiota joutomaan parantamiseksi. Ei ellei pelaaja päätä itse niin. Teknisesti peli on viimeisten päivitysten jälkeen vakaa, vaikka peli tuppaa hyytymään noin tunnin välein. Suosittelen siis tiuhaa tallentamista.

Lue koko arvostelu: Fallout: New Vegas (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Crash Time 4: The Syndicate (PC, Xbox 360)

DC Universe Online (PS3)

Dead Space 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Invizimals: Shadow Zone (PSP)

Winter Sports 2011 – Go For Gold (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

 

Mielenkiintoisinta luettavaa oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat