Bioshock 2 ilmestyy lokakuussa – ensimmäiseksi Euroopassa!

27.05.2009 12:45 | Miikka Lehtonen

Bioshock 2 saattaa olla peli, jota jokunen lukijoista odottaa, eikä syyttä. Olihan alkuperäinen sellainen ihan semikelvollinen peli, josta joku muukin kuin minä taisi tykätä. Paljon puhuttu ja pohdittu kakkososa sai vihdoin tarkan julkaisupäivän ja näin nurkkapatrioottia ilahduttaen ilmestyy ensimmäisenä Euroopassa.

Take Two järjesti viime yönä Suomen aikaa säännöllisen tiedotuspuhelunsa yhtiön osakkeenomistajille ja muille hangaroundeille. Siinä sivussa paljastettiin tietoa seuraavasta GTA IV -lisälevystä, mutta myös Bioshock 2:n julkaisupäivä. Maaginen hetki koittaa Euroopassa lokakuun 30. päivänä, jenkit taas saavat odottaa omaansa marraskuun 3. päivään saakka. Kerrankin näin päin!

Nykyisten suunnitelmien mukaan peli tullaan julkaisemaan sekä PC:lle, PlayStation 3:lle että Xbox 360:lle samanaikaisesti, mutta eihän näistä ikinä tiedä. Joku voi hyvinkin pistää taaloja pinoon siitä ilosta, että kaverit pääsevät pelaamaan omaansa vasta keväällä.

Lisää aiheesta

BioShock 2:ssa seikkaillaan myös moninpelinä?

BioShock 2:n nimisekoilu selvisi: Sea of Dreams oli trailerin eikä pelin nimi

BioShock syntyi sarjasta mokailuja

Vihdoin aitoa BioShock 2 -pelivideota

Lue myös

Jenkkilehti paljasti vinon pinon Mass Effect 2 -infoa

Turhan negatiivinen inFamous-artikkeli vei toimittajan Sonyn mustalle listalle

Veri ja irtoluut lentävät tuoreissa God of War III -kuvissa

Keskustelu

Niin ja sellaista pitää vielä lisätä, että toivottavasti nerffaavat haulikkoa Bioshock 2:ssa. Kiva kun kaikki perusviholliset kuolee yhdestä kudista, ja elite big daddytkin kolmesta electric buckista. Pitäisi kai säätää vaikeustasoa isommalle, kun pelaa toiseen kertaan pahana :)

Ja plasmideja paremmiksi, kun sain eilen pelattua läpi oli tuota adamia säilössä noin 1200 eikä ollut tarvetta käyttää. Sekin ärsytti, kun tuo telekinesiskään ei aina toiminut kaikkeen. Varsinkin kun yritti sillä ryöstää Sander Cohenin toimistoa, ennenkuin teki sille ne tehtävät.

@6 joo se oli melkeinpä pelin ainoa kohta jossa säpsähti urakalla :D Sielä kylmiössä missä näkö välillä sumenee.. Olin myöskin kaivamassa sen työpöytää, ja huomaan että wtf ei tuo ainakaan mun oma varjo ole! Käännyn siitä sitten ja se lekuri seisoo 5cm päässä naamasta, no se ei kauaa elänyt se. 100ms viiveellä haulikolla päähän :smoke:

Kuten jo mainittu niin tunnelma, tarinankerronta ja ympäristö olivat pirun hienoja, mutta räiskintä keskinkertaista ja plasmidit kohtuullisen turhia loppua kohden kun panoksia löytyy enemmän kuin ehtii tuhlata, ja pelkällä konekiväärillä/haulikolla kaatuu kaikki, vaikka repusta löytyy vielä sinkoa ja liekinheitintä yms..

Sehän näissä (nyky)peleissä harmittaa, että ongelmanratkaisu perustuu liikaa erilaisilla aseilla tai aseenkaltaisilla ammuskeluun. Eikö maailman luovimmat ihmiset eli pelisuunnittelijat kykene keksimään kuin sellaisia ongelmia, jotka voi räjäyttää. Bioshock oli tästä huolimatta immersiivisin ja tunnelmallisin pelikokemus mitä itselleni on vastaan tullut. Hieno miljöö ja useat hyvin suunnitellut hetket (lastenvaunujen varjot, daddyjen äänet…) toimivat erittäin hyvin.

Itse koin bioshockin tarinan sen verta pimeä että siitä oli aika vaikea saada mitään konkreettista irti. Hahmotkaan ei oikein jääneet mieleen. Kaikki vain jotain sekopäitä hulluja jotka käy sun kimppuus.

Mullakin meinas tossa hammalääkärikohas tulla paskat housuun kun pimeässä huoneessa sitä pelasin…. :D. Loistava tarina oli mut toiminta rupes pikkusen lopus kyllästyttämään.

Mä en ole ikinä etsinyt mitään tarinaa mistään räiskintäpelistä. Ammun kaiken, mikä liikkuu.

Räiskintäpelithän ovat ”aivot narikkaan” viihdettä, eikä niissä tarvitse ajatella mitään.

Alotin itseasiassa vasta pelaamaan ykkös osaa. Hyvältä näyttää tässä vaiheessa.
Eilen piti pitää pieni tauko ku alko jänskättämään. =D …rauhassa keräilin laatikoista kamaa ja kurkkasin taakse ei ketään lähimaillakaan, sitten käännyin melki heti uudestaan ni verinen hammaslääkäri seisoo sentin päässä.. aarrgghh..

Ykkösessä oli liikaa toistoa vaikka juoni olikin hyvä. Varsinkin loppua kohden itseäni kiinnosti paljon enemmän saada selville salaisuuksien vastauksia kuin tappaa mutantteja tai keräillä niitä esineitä joista tehtiin sitten uusia tavaroita. Ne voimat jäi myös vähän yksinkertaisiksi, sillä jo varsin alussa saatiin kaikki hyvät taidot.

Ykkösen räiskintäpuoli oli masentavan keskinkertaista mutta juoni ja tarinankerronta ja maailma aivan tajuttoman hienoa <3 yksi parhaista pelikokemuksista ikinä.

”Jep ykkönen oli kuja… Ärsyttävää räiskintä kuraa…”

Vain jos pelasit sitä kuraräiskintänä.
BioShockin nerokkuushan oli siinä, että se muovautui pelaajansa mukaan. Toiset kokivat siinä vain tylsän räiskinnän, toiset löysivät pinnan alta huikean tarinan ja seikkailun.

Jep ykkönen oli kuja… Ärsyttävää räiskintä kuraa…

Ykkönen oli aika tylsä elämys system shockkien jälkeen. Edes dx10 kiille ja maximigraffat ei auttaneet.

Muropaketin uusimmat