Uusimmat

BioShockista Twilight Zoneen – Ken Levine matkaa Hämärän rajamaille

19.04.2016 22:00 Jukka O. Kauppinen

Jonnet tuskin muistavat, mutta hirvittävän kauan sitten televisiossa esitettiin Twilight Zone / Hämärän rajamailla -scifisarjaa, joka tarjoili huimia tarinoita scifin, kauhun ja fantasian maailmasta. Sittemmin sarja rebootattiin kolmeenkin otteeseen, viimeksi 2002-2003, ja esitettiin Suomessakin nimellä Pelon rajalla. Vahvaa popkulttuurihistoriaa, huikeita tarinoita ja televisiohistoriaa. Ehkä joku on pelannut siitä tehtyä flipperiäkin!

Eikä hienoja juttuja voida pitää vakan alla, vaan aina ne sieltä jotenkin nousevat takaisin pinnalle. Tällä kertaa asialla on Thief / System Shock 2 / BioShock -mies Ken Levine, joka tekee klassisesta tv-sarjasta jotain aivan erilaista. Luvassa on nimittäin live-näytelty, interaktiivinen toimintaelokuva.

Levine itse ynnää, että Twilight Zone on yksi hänen elämänsä suurimmista vaikuttajista, ”jonka minun pelejäni pelanneet huomaavat aivan varmasti.”

Interaktiivisen elokuvan teknologia mahdollistaa videopelimäisen lopputuloksen, jossa katsoja voi vaikuttaa saumattomasti tapahtumien kulkuun.

Interaktiivisia elokuvia on toki yritetty tehdä aiemminkin, jopa elokuvateattereissa, joissa katsojat äänestävät juonenkäänteistä. Mitään megamenestyksiä niistä ei ole kuitenkaan tullut. Nykytekniikan turvin tee-oma-elokuvasi -tyyppinen ratkaisu voisi kuitenkin toimia hyvin netin kautta striimattuna, yksilöllisenä kokemuksena.

Jäämme odottamaan jännityksellä!

Lue juttu: Wired, BioShock Director Ken Levine’s Next Stop? An Interactive Twilight Zone Movie

Lisää aiheesta

BioShock-kehittäjä väsää tarinapohjaista avoimen maailman räiskintää

Ken Levine haaveili Final Fantasy –henkisestä tasku-Bioshockista

Ken Levine itketti taas Miikkaa — mutta mistä syystä?

Wiikon wanha: Thief

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat