Uusimmat

Candy Crush Saga -julkaisija sopii tuotemerkkiriitojaan

18.04.2014 18:00 Juho Anttila

Candy Crush Saga

Tolkuttoman suosittua Candy Crush Saga -peliä julkaiseva King on kerännyt tämän vuoden aikana pelaajilta paljon huonoa mainetta. Syynä tähän on se että firma rekisteröi tuotemerkin Candy käytettäväksi peleissä ja vaatteissa. Tämän jälkeen paljastui, että firma oli itse kopioinut pelejän toisaalta. Asiaa ei myöskään auttanut se, että King yritti estää The Banner Saga -viikinkiroolipelin tuotemerkin rekisteröinnin vedoten sanan Saga-käyttöön.

Kuviossa on nähty käänteitä jos jonkinmoisia, mutta nyt sotakirves on haudattu ainakin kahden firman kanssa. The Banner Saga -kehittäjä Stoicin kanssa King sopi jo viime kuussa, että molemmat pelit voivat suojella rauhassa omaa tuotemerkkiään ilman keskinäistä vihanpitoa.

Toinen sopimukseen päätynyt osapuoli on CandySwipe-peliä kehittävä Ransom. CandySwipe näyttää ja tuntuu Candy Crush Sagalta niin paljon, että kyseessä voisi kuvitella olevan kopion, ellei CandySwipe olisi ilmestynyt jo vuonna 2010. Ransom kertoo kuitenkin tiedotteessaan, että King valitsi nimen menestyspelilleen jo ennen CandySwipen julkaisua ja ettei King ole koskaan yrittänyt estää CandySwipen myyntiä. Uuden sopimuksen mukaan markkinoilla riittää tilaa molemmille peleille, eikä riitelyyn ole tarvetta.

Aivan kaikilla rintamilla Kingin riitoja ei kuitenkaan vielä olla saatu sovittua. Mainiota Cut the Rope -pelisarjaa kehittävä ZeptoLab yrittää yhä kaataa koko Candy-tuotemerkkirekisteröinnin vetoamalla siihen, että karkki esiintyy oleellisessa osassa myös Cut the Rope -peleissä. Luvalla sanoen lopputulos olisi varmasti kaikkien kannalta paras, jos ZeptoLab onnistuisi ja koko nolostuttava tuotemerkkisähläys voitaisiin unohtaa kerralla sekä Candy Crush Sagan että myös tulevien vastaavien tapausten kohdalla.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Cut the Rope –tekijä haastaa King.comin candy-tuotemerkkirekisteröinnin

King luopuu Candy-tuotemerkistä Amerikassa – perseily jatkunee silti

King.com perseilee Candy Crush Sagallaan

Muropaketin uusimmat