Uusimmat

Candy Crush Saga -kehittäjä kopioi itse toisen tekijän pelin

25.01.2014 12:12 Muropaketin toimitus

Candy Crush Saga

Internetissä on viime päivinä ihmetelty taas mobiilipelejä ja tuotemerkkirekisteröintien kummallisuuksia. Kummastelun keskiössä on ollut Candy Crush Saga -julkaisija King, joka rekisteröi tuotemerkin Candy ja ahdisteli viikinkiroolipeli Banner Sagaa väitetyn tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi.

Itsenäinen mobiilipelikehittäjä Scamperghost-nimisen pelin takana on nyt kertonut, että Kingin toiminta on vähintäänkin kaksinaismoralistista. Firma on nimittäin väitteiden mukaan syyllistynyt itse vähintäänkin tökerön oloiseen kopioimiseen.

Scamperghost-kehittäjän mukaan tekijät neuvottelivat Pac-Man-henkisen pelin julkaisemisesta Kingin kanssa. Ennen kuin nimet raapaistiin paperiin, firma sai Max Gamesilta paremman tarjouksen, eikä sopimusta Kingin kanssa syntynyt. King reagoi tähän teettämällä toisella kehittäjällä pikapikaa lähes suoran kopion Scamperghostista ja julkaisemalla tämän nimellä Pac-Avoid.

Erityisen epäilyttävän tapauksesta tekee se, että King antoi Pac-Avoidin kehittäjän ymmärtää, että Scamperghostin kehittäjät olisivat syyllistyneet sopimusrikkomukseen. Näin firma sai perusteltua Pac-Avoidin tekijöille, miksi Scamperghostin suora kopioiminen on perusteltua. King yritti saada myös oman pelinsä markkinoille ennen Scamperghostin julkaisua, mutta tämä temppu ei sentään onnistunut.

Tarkkaavaisimmat saattavat huomata, että King syyllistyi Pac-Avoidin nimeämisessä samaan temppuun, josta firma syyttää nyt muita. Nimi Pac nimittäin viittaa enemmän kuin selvästi klassiseen Pac-Maniin, joka puolestaan on Namco Bandain tavaramerkki. Hupsistakeikkaa.

King ei ole kommentoinut nyt esitettyjä syytöksiä muuten kuin toteamalla, että King ei kopioi muiden tekijöiden pelejä. Nyt esille tuotu todistusaineisto vihjaa jotain aivan muuta, mutta kuka kertookaan totuuden? Odotamme mielenkiinnolla tilanteen kehittymistä.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Candy Crush Sagan julkaisija selittelee Banner Saga -perseilyä

The Banner Saga muistuttaa liikaa Candy Crush Sagaa?

Karkit peleissä yksinoikeudella – Candy Crush Sagan tuotemerkkirekisteröinti kuohuttaa

Muropaketin uusimmat