Uusimmat

Dark Souls II:n uusintaversio tuntuu haistattelulta vanhan pelin omistajille

02.04.2015 16:00 Miikka Lehtonen

Dark Souls II: Scholar of the First Sin on julkaistu. Kyseessä on remixattu versio vuoden takaisesta hittipelistä. Luulisi, että suurena Dark Souls II -fanina olisin innoissani, mutta pääasiassa vähän harmittaa. Miksi? Pitäkää hatuistanne kiinni, sillä nyt tulee niitä kuuluisia Mielipiteitä.

Dark Souls II oli erinomainen peli. Monien mielestä ei yhtä hyvä kuin Dark Souls, joka taas ei ollut monien mielestä yhtä hyvä kuin Demon’s Souls. Itse en moiseen leikkiin lähde, sillä pelasin pelejä niin eri aikoina, että suora vertailu on hankalaa ja epäreilua. Hyviä pelejä kaikki.

Niinpä voisi kuvitella, että olisin innoissani, kun Dark Souls II:sta julkaistaan Scholar of the First Sin -versio. Kaikki DLC:t suoraan paketissa, uusi 64-bittinen toteutus (eli pääsy mm. paljon suurempaan muistiavaruuteen), graafisia parannuksia ja remixausta vanhaan peliin. Hirviöt ovat vähän eri paikoissa ja seikkailua on muutenkin tuunailtu.

Kyseessä ei siis todellakaan ole mikään päivitys Dark Souls II:een, vaikka Namco Bandai kehuikin, että se originaalipeli on samalla saanut jonkinlaisen päivityksen. Ehei, kyseessä on uusi ja erillinen julkaisu. Ja mikäs siinä, kyllähän tällainen game of the year edition -tyylinen ratkaisu ihan sen oikeuttaa. Paitsi että nyt kustaan meidän pelin vuosi sitten ostaneiden muroihin paineella ja korkealta.

Namco kaikessa armeliaisuudessaan on ilmoittanut, että jos omistaa Dark Souls II:n ja pelin DLC:t, voi ostaa Scholar of the First Sin -version erikoishalpaan tarjoushintaan. Normaalisti paketti kustantaa 39,99€, mutta jos olet jo pulittanut viime vuonna rahasi Dark Souls II:sta, voit nyt päivittää vanhan versiosi uuteen extrahalpaan 24,99€ hintaan! Ja tässä kohtaa sitten toteankin, että haistakaa itse.

Pienet graafiset tuunaukset (ja todellakin kyseessä ovat pienet, eli niistä trailereissa nähdyistä valoefekteistä yms ei kannata vieläkään haaveilla) eivät oikeuta 25 euron hintaista ”päivitysmaksua”.

 

Hyvin tyly ja suorastaan paskamainen temppu pelin tukijoita ja pitkäaikaisia faneja kohtaan.

Mutta. Jos et omista vielä Dark Souls II:ta, niin tässä se on. Vähän nätimpänä ja vähän erilaisena.

Muropaketin uusimmat