Uusimmat

Domen arvosteluviikko 11/2016: murhia, noitia ja terroristeja

23.03.2016 21:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 11/2016 muun muassa:

  • Agatha Christie – The ABC Murders kutittelee kivasti murhamysteerien ystäviä (multi)
  • Plants vs. Zombies Garden Warfare 2 on alkuvuoden hauskimpia nettiräiskintöjä (PC, PS4, Xbox One)
  • Rise of the Tomb Raider: Baba Yagan temppeli on lyhyt ja laadukas lisäri (PC, Xbox 360, Xbox One)
  • Superhot on yhden illan juttu – mutta hyvä sellainen (PC)
  • The Flame in the Flood – armoton selviytymisretki villillä joella (Mac, PC, Xbox One)
  • Tom Clancy’s The Division – New York nousi räiskinnän päähenkilöksi (PC, PS4, Xbox One)
  • Creative Sound Blaster P5 – testissä napakat ja tasapainoiset nappikuulokkeet
  • Satunnainen pelaaja Dubaissa
  • Dreams-ensikosketus – monen pelaajan yhteinen uni
  • Far Cry Primal on ”arkeologian harrastajan kannalta pelkkää parhautta”

 

Agatha Christie - The ABC MurdersAgatha Christie – The ABC Murders kutittelee kivasti murhamysteerien ystäviä (multi)

The ABC Murders on Poirot-tarinoiden synkemmästä päästä Poirot’s Last Casen kanssa. Murhat tuntuvat kohdistuvan täysin viattomiin yksilöihin ja ilman mitään motivaatiota. Myönnän kyllä sen, että en ole koskaan lukenut yhtään kirjaa herran seikkailuista, mutta katsonut senkin edestä TV-elokuvia, ABC-murhat mukaan lukien. Aika oli onneksi kuitenkin mustuttanut harmaat aivosoluni niin, etten tosissani muistanut kuka oli murhaaja ja mitkä olivat suurimmat juonenkäänteet – ennen kuin vasta ihan lopuksi.

 

Plants vs. Zombies Garden Warfare 2 on alkuvuoden hauskimpia nettiräiskintöjä (PC, PS4, Xbox One)

Garden Warfare 2 on kaikin puolin edeltäjäänsä suurempi peli. Tämä käy selväksi jo aivan alussa, sillä yksinkertaisen valikon sijaan hahmot ja pelitilat valitaan tukikohdassa, jossa täytyy itse kävellä paikasta toiseen, jotta voi käyttää sen moninaisia palveluita. Ratkaisu ei tunnu aluksi kovinkaan luontevalta, sillä se mikä immersiossa ehkä voitetaan, hävitään käytettävyydessä. Sormi pyrkii suuhun kun yrittää muistella, aloitettiinko PVP-tappelut rämäisestä asuntoautosta, maapallosta, ilmoitustaulusta vai mistä.

 

Rise of the Tomb Raider: Baba Yagan temppeli on lyhyt ja laadukas lisäri (PC, Xbox 360, Xbox One)

Rise of the Tomb Raider oli minulle yksi pelivuoden 2015 suurista valopilkuista. Jo ennestään erinomainen Tomb Raider sai jatkoa, joka korjasi käytännössä kaikki edeltäjänsä virheet. Tarina imaisi mukaansa täysillä, mutta 100 %:n suorituksen jälkeen haastepeli ja sinällään mainio selviytymislisäri eivät enää jaksaneet pitää mielenkiintoa yllä.

 

SUPERHOTSuperhot on yhden illan juttu – mutta hyvä sellainen (PC)

Kärkeen on sanottava, että SUPERHOT on pääväylän osalta lyhyt. Stressivapaasti, kukkien tuoksu sieraimissa pelaten ei pääjuoneen saa mitenkään upotettua edes neljää tuntia. Se on todella lyhyt aika. Ilman hypeä tälle sisältömäärälle olisi tuskin uskallettu antaa yli 20 euron hintalappua. Mutta jos lompakko puoltaa sitä, että pääsee heti pelaamaan uusinta ja kuuminta, on luvassa erittäin immersiivinen pelikokemus.

 

The Flame in the Flood – armoton selviytymisretki villillä joella (Mac, PC, Xbox One)

Hiljattain julkaistu peli yhdistelee roguelike- ja selviytymiselementtejä. Idea on yksinkertainen: pelaaja heitetään lautalle etenemään satunnaisesti generoitua jokea pitkin. Matkan varrelle mahtuu selviytymistaistelua, jossa pieninkin virhe tai epäonnen potku saattaa koitua kohtaloksi. Välillä lautta ohjastetaan rantaan ja ryhdytään etsimään raaka-aineita ja materiaaleja, joista sitten leivotaan ruokaa, juomaa tai tarvikkeita, kuten soihtuja, aseita ja vaatekappaleita. Luonnosta ja raunioista löydettävien materiaalien ohella apuna on vain Aesop-koira, joka toimii kantojuhtana ja ilmoittaa haukunnallaan poimittavista hyödykkeistä. Muuta iloa rakista ei ole.

 

Tom Clancy’s The DivisionTom Clancy’s The Division – New York nousi räiskinnän päähenkilöksi (PC, PS4, Xbox One)

Tom Clancy’s The Division – kuten sen koko nimi kuuluu Clancy-vainaan myytyä nimensä Ubisoftille – sijoittuu lähitulevaisuuden New Yorkiin, jossa kaikki on taas kerran mennyt päin prinkkalaa. Black Friday –kulutusjuhlan aikana terroristit vapauttivat kaupunkiin saastuneiden setelien avulla leviävän tuhoisan taudin, joka niitti alta aikayksikön suuren osan kaupungin asukkaista.

 

Artikkelit

 

Creative Sound Blaster P5 – testissä napakat ja tasapainoiset nappikuulokkeet

Creativen tuoreet Sound BlasterX P5 –nappikuulokkeet vaikuttivat paperilla olevan hyvinkin samaa maata, mutta ilokseni voin todeta, että todellisuus yllätti testaajan. Kuulokkeet kun ovat hyvät!

 

Satunnainen pelaaja Dubaissa

Reissuillaan pelaaja löytää itsensä usein pelikulttuurien törmäyspisteestä. Kotimaan rajojen ulkopuolella pelikuluttajien mieltymykset saattavat poiketa omista. Tällä kertaa sukellamme pelaamiseen yhdessä maailman vilkkaimmista matkailukaupungeista. Dubai on Arabiemiraatteihin kuuluva miljoonakaupunki. Siellä pöhisevät niin islam kuin monikulttuurisuus, silti se on samalla “länkkärille” hyvin tutun oloinen paikka, jossa eksotiikka tulee sopivina suupaloina, eikä kulttuurishokkiin pääse kuin ankarasti yrittämällä.

SEGA Republic

 

Dreams-ensikosketus – monen pelaajan yhteinen uni

Dreams on ehkä jonkinlainen peli. Työkalu. Seikkailu. Lelu. Sony kutsuu sitä jopa termillä “tila”. Tila, jonne voi tulla touhuamaan.

Se on toisaalta jonkinlainen peli, jossa on tarina ja tarkoituskin. Pelaaja voi astua sen hämmentävältä, uniikilta näyttävään maailmaan ja muokata sitä lennosta. Tuonne sopisi kukkanen, tuonne puu. Pelaaja voi myös ottaa haltuunsa pelimaailmassa olevia hahmoja ja ohjata niitä, kuin käsinukkeja. Olennoilla voi matkata eteenpäin ja suorittaa tehtäviä, jos sellaisia on kentälle rakennettu. Ehkä myös ratkoa puzzleja.

 

Far Cry Primal on “arkeologian harrastajan kannalta pelkkää parhautta”

Far Cry Primal -esihistoriaseikkailu on viehättänyt pelaajia jo muutaman viikon ajan, ja siitä muuten löytyy yllättävän syvää, hyvin tutkittua todellista historiaa. Toki niin löytyy esimerkiksi Assassin’s Creed -sarjan teoksissa, mutta vielä kauemmas historiaan matkaavan pelin tapauksessa lähdeaineisto on jo astetta haastavampaa. Tai siis jokseenkin olematonta. Silti pelin kivikausikuvaus on uskottavaa!

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon mielenkiintoisimmaksi jutuksi Domen lukijat äänestivät Matti Leinosen arvostelun Dirt Rally -kaahailusta.

dirt_rally_arv_0kansiAnimal Crossing: Happy Home Designer tekee sinustakin pikku sisustajan (3DS)

Black Desert Online on veistetty koreamorppien rasittavimmasta grindipuusta (PC)

DiRT Rally nappaa kevyesti rallipelien kuninkuuden (PC)

Shiftlings tekee avaruusduunarin rankasta arjesta kilpailullista sohvapainia (multi)

World of Warships on loistava sotapeli (PC)

World of Tanks 9.14 – eargasm tulee, oletko valmis?

LucidSound LS30 – kuulokemarkkinoiden uusi tulokas räjäytti laatupankin

Gun Bombers – suomilegendan jälkeläinen toi ysärihitin nykyaikaan

Razer Blade – 3000 euron peliläppäri on kovaa rautaa kevyessä paketissa

Wiikon wanha: Alone in the Dark 2, zombiemerirosvomuodin edelläkävijä

Mielenkiintoisin juttu oli mielestäni...

Katso tilanne vastaamatta

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat