Uusimmat

Domen arvosteluviikko 15/2015: Bloodborne, Helldivers, Rune Factory 4, Supreme League of Patriots, Strife Veteran Edition, Nelinpeli Podcast

20.04.2015 21:30 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 15/2015 muun muassa:

  • Bloodborne (PS4)
  • Helldivers (PS3, PS4, PS Vita)
  • Rune Factory 4 (3DS)
  • Super Mario Bros. 3 VC (Wii U)
  • Supreme League of Patriots (PC)
  • Lautapelejä koko perheelle II – Coco Loco, Activity Original, Imperium, Hanabi
  • Extra life – Strife Veteran Edition (Checkpoint)
  • Mulkaisu – Helldivers
  • Mulkaisu – Bloodborne
  • Nelinpeli Podcast 074: Röllimuna

Bloodborne (PS4)

Bloodbornella on paljon todisteltavaa. Se on yksi PlayStation 4:n ensimmäisistä todellisista yksinoikeuspeleistä, ja samalla jatkumoa Souls-sarjalle. Sarjalle, joka on luonut nichelleen täysin uuden yleisön ja tiiviin yhteisön, joka takoo edelleen aktiivisesti kaikkia sarjan pelejä. Tällaista joukkoa on usein vaikea miellyttää, eikä suuren Sonyn yksinoikeus-leima ole usein synonyymi pienen porukan peleille. Jotenkin Bloodborne silti onnistuu taiteilemaan tällä ohuen ohuella langalla.

 

Helldivers (PS3, PS4, PS Vita)

Helldivers! Peli, joka tekee vaikutuksen jo nimellään loihtien esiin mielikuvia ties mistäkin. Mutta ehkä ei kuitenkaan nelinpelistä, jonka tekijät ovat tainneet katsoa Starship Troopers –elokuvaa koko pelinteon ajan.

Vauhtia, vaarallisia tilanteita ja romahtaneita ihmissuhteita olisi tiedossa koko rahan edestä niille, jotka uskaltautuvat puolustamaan Super-Maata.

 

Rune Factory 4 (3DS)

Lukemattomat Harvest Moon -maatilasimulaattorin parissa viettämän tunnit lukeutuvat lapsuuteni parhaimpiin pelimuistoihin. Kasvatin farmiani rauhallisen maalaiskylän kupeessa ja lopulta minulla oli elukoiden lisäksi lapsi jaloissani juoksentelemassa.  Kymmenen vuotta myöhemmin testasin sarjan spinoffia, joka siirtää tutun pelireseptin fantasiamaailmaan.

Rune Factory neljän ideana on juosta ympäri valtakuntaa tehtävien perässä, kasvattaa vihanneksia ja craftailla rompetta. Kuulostaa lupaavalta, mutta koko homman tuntui pinnalliselta ja tylsältä. Rupesin jossain vaiheessa pohtimaan, että onko suunnitteludokkari ja käsikirjoitus jätetty TETtiläisten harteille.

 

Super Mario Bros. 3 VC (Wii U)

Viiksekäs putkimies on seikkailut jo vuosikymmeniä. Pääsarjan idea kuitenkin pysynyt jokseenkin samana, vaikka tarina onkin matkaillut monet kerrat sivuraiteilla. Tarjoaako Super Mario Bros. 3 jotain ainutkertaista, vai onko peli pakko-ostos vain fanaattisimmalle retroharrastajalle?

 

Supreme League of Patriots (PC)

Ennen oli muotia MicMacit, eurodance-jytke ja DLC:t, nykyään itänaapurissa kolmiraitaverkkarit ja pelimaailmassa episodeihin jaetut pelit, joita pullahtelee kuin sieniä sateella. Patrioottien superseurue tunkee sienien sekaan ja toivoo, etteivät naapuruston lapset eivät tule tallomaan päälle.

Mutta yksi on muodissa nyt ja aina, wanha kunnon point & click -seikkailu. Tällä kertaa pääsemme seuraamaan Kyle Keeveriä, hieman yksinkertaista ja keskivartalolihavaa miestä, sekä hänen ystäväänsä, tyylikkäästi brittiaksentilla haastelevaa Mel-nimistä herraa.

Artikkelit

Lautapelejä koko perheelle II – Coco Loco, Activity Original, Imperium, Hanabi

Talvi kääntyy kesäksi mutta lautapelejä pelataan aina, tuli sitten taivaalta räntää, vettä tai kissoja. Niinpä jatkamme tuoreiden lautapelien analysointia!

Viimeksi käytiin kiinteistökauppaa, heitettiin noppaa ja leikittiin rikkinäistä puhelinta. Toisessa osassa kokeiluun päätyi hieman erilaisia lautapelejä.

Artikkelissa testataan pelit Coco Loco, Activity Original, Imperium ja Hanabi.

Muut

Extra life – Strife Veteran Edition (Checkpoint)

Alkujaan vuonna 1996 julkaistu räiskintäpeliä ja rooliseikkailua yhdistellyt Strike on palannut! Alkujaan Rogue Entertainmentin tekemä, Velocity-yhtiön julkaisema fps-rpg pohjautui id Softwaren Doom-pelimoottoriin. Nyt Rogue Entertainment ja Night Dive Studios tekivät pelistä modernin, nykykoneilla toimivan päivityksen. Kuinka vanha klassikko toimii nykyajassa? Mats Kyyrö testaa!

 

 

Mulkaisu – Helldivers

 

 

Mulkaisu – Bloodborne

 

 

Nelinpeli Podcast 074: Röllimuna

Nelinpelin pääsiäispuput latovat tiskiin sellaisen korillisen audionamiskuukkelia, että Via Dolorosa on kuin pieni päiväkävely tämän savotan jälkeen! Varoitus: jakson tavallistakin hapokkaampi ulosanti sisältää runsaasti influenssasta toipuvien köriläiden kuumehoureisia mietteitä.

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi JOKin reportaasin Might & Magic Heroes VII –pelistä.

Assassin’s Creed: Rogue (PC, PS3, Xbox 360)

Angry Birds Stella Pop! (Android, iOS)

Battlefield: Hardline (PC, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360)

Monster Hunter 4 Ultimate (3DS)

Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas (PC)

Might & Magic Heroes VII –ensikosketus osa 1 – Best Of Heroes

Suomen pelimuseosta rakennetaan upea pelihistorian ja nykypäivän pyhäkkö

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat