Uusimmat

Domen juttuviikko 8-9/2016: Dark Soulsia ja outoja japanipelejä

15.03.2016 18:30 Jukka O. Kauppinen

Domen viikkojen 8-9/2016 juttusumasta löytyvät muun muassa tällaiset juttuhelmet, jotka vink vink, voi käydä lukemassa!

  • Fruitbat Factory tuo japanilaisia outopelejä länsimaailmaan
  • Dark Souls 3 -ensikosketus osa 2 – tuskan ja onnen kyyneleitä
  • Dark Souls 3 -ensikosketus osa 1 – Soulin sielu löydettiin uudelleen
  • Doomista Dark Soulsiin: Katsaus vuoden 2016 tärkeimpiin pelijulkaisuihin
  • Eclipse: Rise of the Ancients -lisäosa (Lautapeli)

 

fruitbatfactory_uut201603_nosto

Fruitbat Factory tuo japanilaisia outopelejä länsimaailmaan

Fruitbat Factory on lokalisointifirma jännällä nimellä. Jänniä ovat myös heidän käännöstensä kohteet: pienen budjetin japanilaiset indiepelit, jotka ovat monille ennestään tuntemattomia. War of the Human Tanks on malliesimerkki kuinka omaperäinen teos sai ainakin osan ansaitsemastaan huomiosta lännessä: massatuotettujen tyttötankkien siirtelyyn keskittyvä strategiapeli sai monelta taholta huippuarvosanan. Ilman Fruitbat Factorya se olisi mitä luultavimmin jäänyt kotimaahansa, vain kourallisen nautittavaksi.

 

Dark Souls 3 -ensikosketus osa 2 – tuskan ja onnen kyyneleitä

Kuinka ollakaan, aloitusalue sekä kevyt tutoriaali päättyy pomotaisteluun. Kyseinen ritari pysäyttänee monen matkan samaan tapaan kuin Demoni alkuperäisessä Dark Soulsissa. Se pysäytti ainakin luomani varkaan niille sijoilleen. Varkaan räkäinen pikkukilpi ei oikeastaan torjunut yhtään mitään, ja koko taistelu muuttui helvetilliseksi loikkimiseksi pitkin taisteluareenaa, sekä pomon liikkeiden opetteluksi. Ja juuri kun luulin naulanneeni strategian, siirtyi pomo vaiheeseen kaksi. Ja tappoi varkaani laakista.

 

darksouls3_ensikosketus_osa2_0nosto

Dark Souls 3 -ensikosketus osa 1 – Soulin sielu löydettiin uudelleen

Souls-sarja on saanut Maineen ™. Tähän maineeseen kuuluu armoton vaikeustaso, vähintäänkin kryptinen tarina, loppuun asti jalostettu kenttäsuunnittelu ja tietynlainen keskisormen näyttäminen tämän päivän kädestä pitelylle. Ja siitä maineesta on pidettävä kiinni. Pelien ympärille syntynyt yhteisö on lojaali ja vaativa. Se on myös yksi suurimmista syistä miksi Souls-sarjaa pelataan aktiivisesti vielä tänäkin päivänä, eikä liene ihme että FromSoftware kuuntelee varsin tarkasti mitä sillä on sanottavana.

 

Doomista Dark Soulsiin: Katsaus vuoden 2016 tärkeimpiin pelijulkaisuihin

Vuonna 2016 tiedossa on sekä ennestään tuttuja pelisarjoja että mielenkiintoisia uusia tulokkaita. Ville Häkli listasi Dome.fi:lle 10 merkittävintä nimikettä tulevien kuukausien osalta.

Tämän vuoden julkaisuihin sisältyy lukuisia pelejä, joiden julkaisua on siirretty myöhemmälle päivämäärälle. Sitä voi tulkita monella tapaa, mutta koska pidempi kehitysaika tuottaa yleensä tulosta, on vuodesta 2016 muotoutumassa erinomainen pelivuosi.

 

EclipseRiseoftheAncients_testi_0nosto

Eclipse: Rise of the Ancients –lisäosa (Lautapeli)

Eclipsen ensimmäinen suuri lisäosa, Rise of the Ancients, on tyyliltään samaa koulukuntaa kuin esimerkiksi Arkham Horrorin lisäosat. Se siis sisältää useita erilaisia moduuleita, joista pelaajat voivat valita haluamansa mukaan peliinsä. Modulaaristen osien ohella mukana tulee myös sen verran nippeleitä ja nappuloita, että Eclipseä pystyy nyt pelaamaan yhdeksän pelaajan porukoissa. Itse en ehkä ihan näin eeppisiä sessioita suosittelisi, mutta vaihtoehto on olemassa.