Uusimmat

Doomin tekijä: PC tekee selvää konsoleista!

30.07.2014 22:15 Jukka O. Kauppinen

John Romero on tehnyt vuosien ja vuosikymmenten mittaan kaikennäköistä vänkää pelialan kiemuroissa. Ei vähiten Wolfenstein 3D:n ja Doomin kaltaisia mestariteoksia. Herra osallistui taannoin New Yorkin The Strong –museon näyttelyyn, jossa hän lahjoitti vanhan Apple II Plus –tietokoneensa museolle – ja puheli siinä sivussa myös pelimaailmasta.

Värikkäimpiä kielikuvia herra tarjoili tuoreimmasta PC:n ja konsolien välisestä kamppailusta, joka on Romeron mukaan jokseenkin yksipuolista.

”PC tekee selvää konsoleista”, oli John Romeron näkemys.

”PC:llä sinulla on kaikki nämä f2p-ilmaispelit ja Steamin viiden taalan alennuspelit. PC tekee selvää konsoleista ihan vain pelien hinnalla. Siinä samalla ilmaispelit ovat tappaneet satoja huippuluokan pelejä tehneitä studioita.”

Romero avaakin pelimaailman muuttumista omasta näkökulmastaan.

”Rahastaminen on muuttunut sitten Doomin ja Wolfensteinin ja Quaken päivistä. Silloinkin tarjosimme peliemme ensimmäisen episodin ilmaiseksi ja annoimme loppupelin rahaa vastaan. Jos pidit pelistä ja halusit lisää, maksoit meille. Se oli reilua emmekä millään tapaa silponeet pelejämme rahaa saadaksemme.”

Romero näkee myös, että nykyiset f2p-pelit muuttuvat koko ajan hiljalleen paremmiksi – ja että nykyään useimpiin f2p-peleihi n liitetty stigma loivenee ja katoaa.

Retrosetien kannattaa tsekata juttu myös herran retromuistelojen ja 80-luvun pelimaailmamietiskelyjen kannalta!

Lue juttu: GamesIndustry, ”PC is decimating console, just through price” – Romero

Lisää aiheesta

FPS-arkkivaari palaa sorvin ääreen? 

John Romero tekee sinusta taas bitchinsä, nyt alehintaan! 

Kellä on pelialan majesteetillisimmat hiukset tai viikset? 

Romeron firmalta Ghost Recon