Dragon Age: Inquisition –grafiikkavertailu: low vs. ultra

17.11.2014 20:15 | Jukka O. Kauppinen

Candylandin tekemä videovertailu pikapuoliin saapuvasta Dragon Age: Inquisition –roolipelistä avaa PC-pelaajien tulevia riemuja tekniseltä kantilta. Tai ainakin visuaaliselta. Videolla näet verrataan uusimman Dragon Agen visuaaleja kahdessa äärimmäisen vastakkaisessa tilassa.

Miltä peli näyttää, kun grafiikat on väännetty mahdollisimman kevyiksi ja karkeiksi? Entä kun ne ovat Ultra-tilassa?

Tästähän sen näkee:

 

Inquisition julkaistaan kaikille alustoilleen ensi torstaina.

Lisätietoja: http://www.dragonage.com/

Lisää aiheesta

Xbox One –pelaajat saavat Dragon Age Inquisitionin viisi päivää muita aiemmin, tosin tietenkin vain rahaa vastaan 6

Dragon Age Keep spoilaa ja päästää leikkimään Dragon Agen historialla 

Haluatko uuden Dragon Age: Inquisition -trailerin? Huonompi homma, tässä se silti on! 

Myös Dragon Age: Inquisition näyttää paremmalta PlayStation 4:llä 

Keskustelu

Tarkemmat tekstuurit pitää osaa sitten erikseen jollain vitun seasonpass paskalla. Siihen tämä homma on menossa että meille myydään pelin runko ja siihen sitten ostetaan itse peli jotta voidaan pelata sitä peliä. Myös huomioin että osittain näytti ultra asetukset ihan viturallaan olevan ja luultavasti noita pehemmnyksiä voi säätää ellei sitten seki ole joku lisäosa että voi säätää. Jossainhan oli jo myynnissä peliin ns. veriroiskeet erikseen jne. Jos ihmiset olis fiksujka ne ei ostais näitä rahasampojen paska pelejä. Mutta kun ihminen on sellainen sopuli että pakko se on saada kun kaverillakin on tuo paska peli…

Harvinaisen surkeat erot tosiaan. Ultra-asetuksille olisi voinut antaa edes tarkemmat tekstuurit. Ehkä tämän voisi ostaa joskus alennuksesta.

Low:lla tekstuurien kiiltävyys (esim. hiusten muovisuus) pistää silmään. Ei tosin auta että ultralla ne on blurrattu niin sotkuisiksi ettei mitään erota.

Tekstuureista näyttää olevan vain yksi versio, low-asetuksilla ne tosiaan näyttävät videossa ultraa paremmilta. Efektit taas ovat huomattavasti näyttävimpiä ultralla, varsinkin sumu, varjostukset ja räjähdykset.

Itsekkin ihmettelin, että miksi ero on yllättävin pieni, mutta tuo selittääkin asian xD

Mutta noin muuten pelin ulkoasusta, ihan hyvä että BioWarella ryhdyttiin käyttämään Frostbitea….kaksi ensimmäistä peliä kun eivät varsinaisesti graafisesti olleet sieltä hienoimmasta päästä, vaikka varmaankin monille graafinen herkku on täysin yhdentekevä asia.

tuplat..
Mutta usein olisi hyvä luopua siittä Psyykisestä (Ultra asetukset) vaikutuksesta ja valita asetukset sen mukaan millä se peli näyttää parhaalta.
Näissä on muutama grafiikan tappaja asetus..
Eli huono vertailu ja itse saan 3x hienomman näköiseksi pelin kuin tässä testissä olisaatu ultralla.

Tossa Ultrassa on joku paska Fxaa Sumentamassa reunoja, ja joku paska depthOff fieldiäkin.. eli paskoja asetuksia mitä ei missään nimessä tulisi käytää.

Low=kuva tarkempi (tuohon AA/smaa niin on hyvä)
Ultralla= kuva sumeampi,epätarkka.

Muropaketin uusimmat