Uusimmat

Dragon Age -suunnittelija tylyttää kovin sanoin entistä työnantajaansa: ”BioWare vihaa käsikirjoittajia”

04.05.2023 12:55 Muropaketin toimitus

Pelisuunnittelija ja -käsikirjoittaja David Gaider on puhunut suunsa puhtaaksi pidetystä BioWare-pelistudiosta.

BioWare tuli tunnetuksi tarinallisesti vahvoista roolipeleistä, kuten Mass Effect-, Dragon Age– ja Star Wars: Knights of the Old Republic -peleistä. Nykyisin studion asenne käsikirjoittajiin on kuitenkin jotain ihan muuta kuin arvostava. Näin väittää BioWarella vuosikausia pelisuunnittelijana ja käsikirjoittajana toiminut David Gaider.

Kuten PC Gamer kertoo, Gaider latasi Twitterissä täyslaidallisen kritiikkiä entistä työnantajaansa kohtaan. Gaider jätti BioWaren taakseen vuonna 2016, mutta hän ehti olla mukana monessa. Uransa aikana Gaider kertoi nähneensä, kuinka BioWaren suhtautuminen käsikirjoittajiin ja kirjoittamiseen muuttui.

”Jopa BioWare, jonka menestys rakentui maineelle hyvistä tarinoista ja hahmoista, muuttui kirjoittajia arvostavasta studiosta sellaiseksi, jossa meitä hiljaa halveksuttiin”, Gaider kertoi pitkässä twiittiketjussaan.

”Ehkä se kuulostaa kovalta syytökseltä, mutta juuri siltä minusta tuntui ennen kuin lähdin vuonna 2016”, Gaider lisäsi. ”Yhtäkkiä kaikki johtajat kyselivät vain, että miten meillä voisi olla vähemmän kirjoittamista. Hyvän tarinan odotettiin vain tapahtuvan, kuin taikaiskusta, ilman tukea ja priorisointia.”

Gaiderin lähdön jälkeen BioWaren maine laatupelien kehittäjänä onkin kärsinyt pahoja kolhuja. Vuonna 2017 ilmestynyt Mass Effect: Andromeda oli laimea pettymys monille pelaajille, ja vuoden 2019 Anthem puolestaan oli massiivinen floppi, joka tuli studiolle kalliiksi. Nyt BioWarella on kehitteillä Dragon Age -sarjan pitkään odotettu uusi peli Dragon Age: Dreadwolf, jonka toivotaan kääntävän kelkan.

David Gaider puolestaan työskentelee nykyisin indiestudio Summerfall Studiosilla, joka julkaisee elokuussa innovatiivisen ”musikaaliroolipelin” Stray Gods. Pelistä löytyy lisätietoja esimerkiksi sen Steam-sivulta.