Uusimmat

E3dome: E3 alkaa tänään, näin seuraat tapahtumia parhaiten Suomesta

01.06.2009 09:30 Miikka Lehtonen

Pelikansan joka kesän kohokohta, E3, pyörähtää käyntiin tänään. Tiedossa on vino pino yllätyksiä, vuoden kovimmat pelijulkistukset sekä paljon muuta letkeää. Vaikka pippalot järjestetäänkin kaukana Los Angelesissa, niitä voi seurata myös omalta sohvaltaan kiitos Internetin ihmeiden.

Vaikka E3 alkaa virallisesti vasta tänä iltana, messuilta on tihkunut jo julkisuuteen hyvä määrä tietoa, ennakkomaistiaisia ja vanhoja kunnon vahinkolipsautuksia. Sony tulee julkistamaan ainakin uuden PSP-konsolinsa ja esittelemään pinon pelejä, joilla firman edustajat uskovat tekevänsä tästä Sonyn vuoden.

Microsoftin puolella odotettavissa on liikeohjaimia, mieletön pino pelejä ja Internet-tietojen mukana vihdoin se kuuluisa Alan Wake. Vaikka asiasta on huhuttu ennenkin, tiettävästi tänä vuonna Alan tulee vihdoin olemaan näyttävästi esillä.

Nintendokaan tuskin jättää fanejaan tyhjän päälle, vaikka firmalta odotetaankin taas melkoisen casual-ystävällistä tiedotustilaisuutta. Viime vuonna Miyamoto kuitenkin kertoi Zelda- ja Mario-tiimien olevan kovassa työssä. Näemmekö tänä vuonna heidän työnsä jälkiä? Moniko firma on keksinyt hyvää käyttöä uudelle Wii Motion Plus -mötikälle?

Merkittävimmät E3-tapahtumat Suomen ajassa:

  • Microsoftin lehdistötilaisuus: 1.6.2009 kello 20:25
  • EA:n lehdistötilaisuus: 2.6.2009 kello 00:00
  • Ubisoftin lehdistötilaisuus: 2.6.2009 kello 03:00
  • Nintendon lehdistötilaisuus: 2.6.2009 kello 19:00
  • Sonyn lehdistötilaisuus: 2.6.2009 kello 21:00

Tilaisuudet ovat merkittäviä paristakin syystä. Informaatiota tulee olemaan tarjolla reilusti, mutta lisäksi Gametrailers.com, E3:n virallinen nettiyhteistyökumppani, tulee lähettämään niistä kuvaa ja ääntä livenä verkon välityksellä. Gametrailers tulee lähettämään muutenkin tapahtumasta paljon materiaalia myös päivittäisten keskusteluohjelmiensa muodossa.

Ääntä himoitsevien kannattaa pistää muistiin myös erinomainen Giant Bomb -saitti, joka tulee viihdyttämään meitä joka ilta oman podcastinsa muodossa. Meno on yleensä hillitöntä, eikä se varmasti siitä ole ainakaan laantumaan päin poikien väsyessä ja humaltuessa pitkin viikkoa.

Lopuksi kannattaa myös muistaa tietenkin eDomen ohella E3-tapahtuman virallinen infosaitti, E3 Insider, johon ilmestynee ainakin jonkinlaisia päivityksiä.

Muita tietokanavia:

Lisää E3 2009 -messujen tarinoita: E3dome-uutiset

Lisää aiheesta

Penny Arcade Expon pojat naureskelevat: E3 ei meitä haittaa

Vanhan ajan E3 palaa

Sony lupailee huipputason E3-pelivalikoimaa

Pitikö kukaan viime vuoden E3-lupauksiaan?

Lue myös

Sonyn uusi PSP paljastui vahingossa, potkut tiedossa

Kolumni: lisää uusintoja, kiitos

FUEL konsoleille viikon myöhässä

Rokkimenoa PSP-taskukonsolilla