Uusimmat

Eastside Hockey Managerit kuopattiin – suomalaispelin tähdenlento

31.01.2007 11:04 Jukka O. Kauppinen

Suomalaisten Risto Remeksen luoma Eastside Hockey Manager on loppunut toistaiseksi. Segan julkaisemat urheilupelit eivät yltäneet tavoitemyyntiinsä ja piratismi rehotti, niinpä julkaisija joutui lopulta tekemään kovan päätöksen ja luopumaan erinomaisesta pelistä.

Sports Interactive –studion toimitusjohtaja Miles Jacobsonin mukaan NHL Eastside Hockey Managerit saivat ylistäviä arvosteluja, mutta pelit eivät vain myyneet kovin hyvin. Edes Pohjoismaissa.

”Pohjoismaiden myynti piti sarjaa käynnissä, mutta nekin romahtivat. Meidän näkemyksemme mukaan siksi, koska sarjan uusin osa kräkättiin ja julkaistiin piraattina jo ennen pelin saapumista kauppoihin.”

”Meillä oli enemmän lisenssejä kuin millään jääkiekkopelillä ikinä. Se oli pelihistorian kaikkien aikojen paras lätkämanagerointi. Rez ja hänen tiiminsä tekivät upeaa jälkeä. Mutta tilaukset saapuivat vain tipoittain. Ihmettelimme mistä on kyse ja huomasimme sitten, että peli oli waretettu ja eri torrenttisaittien latausmäärät kasvoivat kasvamistaan. Myynti sen sijaan polki paikoillaan.”

”Yksinkertaisesti ilmaistuna, pelin myynti ei kattanut edes kehityskustannuksiaan, saati sitten lisenssimaksuja.”

Sports Interactive joutui näin ollen keskeyttämään NHL Eastsiden kehitystyön ja pelastamaan sen mikä pelastettavissa oli – eli pistämään ihmiset töihin muihin, tuottavampiin projekteihin.

”Kiitos kaikille teille, jotka tuitte projektia ostamalla pelin. Erikoiskiitos myös kaikille pelin tutkimustyössä ja testauksessa auttaneille.”

Jacobsenilla on viesti piraateille:

”Näin käy kun varastat. Varastamiselle ei ole mitään oikeita, päteviä syitä. Tuhositte sillä pelin, jonka pelaamisesta nautitte.”

’Suomalaista lätkää

NHL Eastside oli kaiken lisäksi suomalaissyntyinen peli. Se pohjautui Risto Remeksen tekemään shareware-peliin, josta Sports Interactive innostui. Firma palkkasi ”Rezin” töihin Britanniaan tekemään ideastaan täysimittaista kaupallista peliä. NHL Eastside Hockey Manageriksi ristitty lätkäpeli olikin upea tuotos, jossa näkyi tekijän into aiheeseen.

Risto Remes duunissaan Sports Interactivella

Katsotaanpa mitä uutisoimme aiheesta vuonna 2003:

Sports Interactive siirtyy liukkaille jäille. Jalkapallomanageripeleistään tunnettu yhtiö solmi julkaisusopimuksen SEGA Europen kanssa ja tähtää jääkiekkokaukaloiden valloittamiseen. Pelin taustavoimana on jääkiekkopelien asiantuntija, suomalainen Risto Remes.

Eastside Hockey Manager – Franchise Edition -peliä kehittää Sports Interactiven Islingtonissa toimiva ryhmä, jonka veturina toimii suomalainen Risto ´Riz´ Remes. Remes kehitti aikanaan sharewarena levinneen Eastside Hockey Manager –jääkiekkomanageripelin, joka levisi sittemmin laajaan suosioon jääkiekko- ja manageripelien harrastajien keskuudessa. Remes palkattiin viime vuonna tekemään ilmaispelistään kaupallista versiota urheilupeleistään tunnettuun ja arvostettuun Sports Interactiveen.

Sports Interactiven toimitusjohtaja Miles Jacobson totesi, että ”Rez ja hänen tiiminsä ovat tehneet todella uskomatonta työtä peliä kehittäessään.”

Eastside Hockey Manage – Franchise Edition tulee olemaan Sports Interactiven ensimmäinen jalkapalloon liittymätön managerointipeli. Se julkaistaan vuoden 2004 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Peli tarjoaa yksityiskohtaisen ja todentuntuisen pelimoottorin sekä syvällistä jääkiekkosisältöä, kuvaten muun muassa useita eri liigoja sekä runsain määrin yksittäisiä pelaajia yksityiskohtaisine tilastotietoineen, persoonallisuustekijöineen jne. Mukana on luonnollisesti myös täydellinen valikoima managerointityökaluja mm. pelaajien kauppaamiseen, ostoihin, palkkaamiseen ja niin edelleen.

Mutta sen pituinen se.

Lue lisää eDomesta:

Eastside Hockey Manager 2007 (PC)

Eastside Hockey Manager 2005 (PC)

Muropaketin uusimmat