Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Close Combat, Ghostbusters, Metallica, Rock Band 2 ja monta muuta huimaa peliä

16.06.2009 15:55 Jukka O. Kauppinen

Hyvin, hyvin kiireisen E3-viikon aikana emme juuri julkaisseet peliarvosteluja tai ennakoita, joten tämänkertaisessa koosteessa viikkojen 23 ja 24/2009 peliarviot ja ennakot. Ja kylläpä niitä riittääkin!

eDomen testissä

  • Close Combat: The Longest Day (PC)
  • Ghostbusters (PS3, 360)
  • Guitar Hero: Metallica (PS2, PS3, 360, Wii)
  • Neverwinter Nights 2: Mysteries of Westgate (PC)
  • Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir (PC)
  • New Play Control! Pikmin 2 (Wii)
  • Plants vs. Zombies (Mac, PC)
  • Rock Band 2 (PS2, PS3, Wii, 360)

Close Combat: The Longest Day (PC)

Legendaarisen Close Combat –strategiapelisarjan uudelleenlämmittelyt ovat yltäneet nyt päätepisteeseensä. The Longest Day modernisoi Close Combat V: Invasion Normandyn uudempien pelistandardien tasolle. Normandian maihinnousu on aiheena upea ja peli onnistuu tapahtumien kuvauksessaan hienosti.

Vaikka Longest Day kärsiikin sarjan perinteisistä ongelmista, ne kuitenkin tuntuvat vaivaavan sitä aiempaa vähemmän.

Ghostbusters (PS3, 360)

Kerääntykää, lapsukaiset, ympärille ja antakaa kun setä kertoo nuoruudestaan. Kun minä olin vekara, maailman suunnilleen kovimmat jutut olivat He-Man, G.I. Joe, Hulk Hogan ja Haamujengi. Minulle juuri Haamujengi oli ehkä kaikkein läheisin.

Dan Aykroydin ja Harold Ramisin riemastuttava komedia ja sen kelvollinen jatko-osa ovat viihdyttäneet meitä jo pari kymmentä vuotta pelkästään senkin takia, että kovista puheista huolimatta sitä kolmatta osaa ei ikinä nähty. Ennen kuin nyt.

Guitar Hero: Metallica (PS2, PS3, 360, Wii)

Alussa oli mies, muovikitara ja Guitar Hero. Tuskinpa monikaan olisi siinä vaiheessa aavistanut, että paria vuotta myöhemmin lelusoittimet ja niille omistetut pelit täyttäisivät keskimääräisen varastorakennuksen. Nyt niitä kuitenkin puskee markkinoille kaikista ovista ja ikkunoista, sekä vielä huonot kopiot päälle.

Ei silti, että Guitar Heron taivalkaan olisi mitään pelkkää riemujuhlaa ollut. Sarjan sivuprojektit ovat Aerosmithin ja Rocks the 80sin myötä profiloituneet melkoiseksi sillisalaatiksi, mutta Metallica tekee poikkeuksen. Tätähän pelaa ilokseen!

Neverwinter Nights 2: Mysteries of Westgate (PC)

Neverwinter Nights 2 on tähän mennessä laajentunut virallisesti ainoastaan pelin tehneen Obsidian Entertainmentin myötävaikutuksella. Uusin, Mysteries of Westgate -niminen laajennus on kuitenkin talon ulkopuolista käsialaa. Obsidian omat laajennukset ovat olleet tasoltaan valitettavan vaihtelevia, mutta miten käy kun ohjat annetaan toisten käsiin?

Ossian Studios tuskin kertoo nimenä kovin monelle mitään, mutta joka tapauksessa kyseessä on entisen Bioware-tuottaja Alan Mirandan perustama firma, jonka ainoaksi meriitiksi tätä ennen voi laskea ensimmäiselle Neverwinter Nightsille tehdyn Darkness over Daggerford -modin.

Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir (PC)

Neverwinter Nights 2 on asiansa osaavien modaajien ja tekijätiimi Obsidianin innokkuuden ansiosta helposti pitkä-ikäisin viime aikoina tehty pc-roolipeli. Vaikka se tarjosi pitkästä aikaa oikean ja hyvin toimivan ryhmämekaniikan, ei pelaajalla ole ollut mahdollisuutta kasata täysin omaa ryhmäänsä AD&D-tietokonepelissä sitten Icewind Dale 2:n.

NWN2:n Storm of Zehir -laajennus muuttaa tilanteen, ja tarjoaa myös monia muita mielenkiintoisia uudistuksia. Kaikella on kuitenkin hintansa.

New Play Control! Pikmin 2 (Wii)

GameCube-pelejä Wiin ohjaintuella päivittävä New Play Control julkaisusarja palaa kaamean Mario Tenniksen jälkeen takaisin ruotuun erinomaisen Pikmin 2:n merkeissä. Jatko-osa esitteli aikoinaan liudan uudistuksia yksinpeliin ja tarjosi vielä kaiken lisäksi ensimmäisestä osasta puuttuneen moninpelin.

Plants vs. Zombies (Mac, PC)

Hörrrrrörrröööö, we want brainz! Nälkäistä zombilaumaa on totuttu harventamaan haulikoin ja moottorisahoin, mutta myös luonto osaa nousta vastarintaan. Matka tieltä yli pihanurmikon on pitkä ja verinen, jos vastassa on penkillinen verenhimoisia kasveja.

PopCap Gamesin mainio pikkupeli kelpaisi oppitunniksi muillekin kehittäjille siitä, miten vanha pelimekaniikka puetaan uuteen sotisopaan. Torninpuolustusta ollaan nähty ennenkin, mutta silti Plants vs. Zombies nappaa otteeseensa sitkeän köynnöksen lailla.

Rock Band 2 (PS2, PS3, Wii, 360)

Musiikkipelejä löytyy maailmalta vähän joka lähtöön ja jokaiselle löytyy varmasti omat kannattajansa, nettiväen keskuudessa on oltu jo pitkään liikuttavan yksimielisiä siitä, että Rock Band ja erityisesti Rock Band 2 ovat ne valikoiman hehkeimmät helmet.

Tätä johtopäätöstä vastaan on vaikea venkoilla, sillä pelit tarjoavat esimerkillisen letkeää soittelua, markkinoiden selvästi laajimman biisivalikoiman ja monta hyvää ratkaisua, joiden perusteella Harmonixin tyyppien muusikkotaustat on helppo uskoa. Ja onpa peli lopultakin ilmestynyt myös PlayStation 3:lle.

 Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvostelukoosteen kiinnostavimmaksi jutuksi ylsi Miikka Lehtosen testi X-Men Origins: Wolverine -pelistä 50 prosentin äänisaaliilla. Myös Overlord II:n ennakko kiinnosti kansaa.

Battleforge (PC)

Overlord II -ennakko (PC, PS3, 360)

Rock Revolution (PS3, 360, Wii)

X-Men Origins: Wolverine (PC, PS3, 360)

Viikon mielenkiintoisin arvostelu oli…

Katso tilanne vastaamatta