Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: testissä I-Fluid ja inFamous, ennakoissa Ghostbusters ja Harry Potter

25.05.2009 18:30 Jukka O. Kauppinen

Viikko 21/2009 sujui häikäisevän laadun merkeissä. Arvostellut pelit ja ennakkossa ollut Ghostbusters tarjoavat jokainen pelaajille jotain omalaatuista, mielenkiintoista ja ennen kaikkea laadukasta. Olisivatpa pelipullat aina näin hyvin uunissa!

eDomen testissä

  • Ghostbusters-ennakko (PS3, 360)
  • I-Fluid (PC)
  • inFamous (PS3)
  • Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi

Ghostbusters-ennakko (PS3, 360)

Ghostbusters on peli, jota on odotettu pitkään ja hartaasti. Itse olen fanittanut mainiota jenkkikomediaa aivan pikkunaskalista asti, joten tarinan kolmatta osaa on odoteltu jo 20 vuotta. Onneksi se virallinen kolmososa tuli vihdoin, ennen kuin me kaikki päädymme haudan kautta haamujen riveihin. Hieman yllättäen kolmas osa onkin peli.

Virallisuus näkyy ja kuuluu kaikkialla, sillä alkuperäisen elokuvan näyttelijä-käsikirjoittajat ovat olleet aktiivisesti projektissa mukana. Haamujengi-mytologian ystävälle peli onkin siis mitä herkullisinta mannaa, mutta millainen se on puhtaasti pelinä tarkasteltuna?

I-Fluid (PC)

Pelien hienous piilee siinä, että ne antavat meidän kokeilla asioita, joita emme oikeasti ikinä pääsisi tekemään. Ollapa sitten sankari sorja, karski sodan mies tai vaikkapa luihu salamurhaaja, kaikkiin näihin rooleihin pääsee uppoutumaan omalta kotisohvalta käsin.

Kun kaikki on mahdollista, mielikuvituksen ei kuitenkaan tarvitse rajoittua matalaliitoon. Erikoisempien ideoiden joukkoa edustaa myös I-Fluid, joka kertoo miltä maailma näyttää vesipisaran silmin.

inFamous (PS3)

Supersankareilla ei ole helppoa. Kuten kaikki Hämiksensä lukeneet tietävät, suuren voiman mukana seuraa suuri velvollisuus. Ei ole suurikaan ihme, jos siinä sivussa vähän kilahtaa ja päättääkin ryhtyä väkivaltaiseksi psykopaatiksi, varsinkin jos sattui aiemmin auttamaan vahingossa terroristeja tuhoamaan kotikaupunkinsa.

Näin veikeistä asetelmista alkaa kesän kuumimpiin peleihin kuuluva inFamous. Kaikkien kotisankareiden iloksi pelaajan ei kuitenkaan tarvitse murtua angstinsa alla, sillä valinta ja henkilökohtainen vastuu ovat pelin suuria teemoja. Olit sitten sankari tai pahis, inFamous toimii.

Kuulumisia artikkelirintamalta

Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi – ensikosketus

Harry Potter –pelit ovat huikeita teoksia. Kriitikot jaksavat narista niitä pelistä toiseen, nonstoppina. Pelaajat sen sijaan viihtyvät niiden parissa jopa hämmästyttävän hyvin. Ensi kesänä saapuva Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi –leffa saa tuttuun tapaan rinnalleen myös pelin, johon eDome vieraili tutustumassa.

Puoliverinen Prinssi on siitä veikeä tapaus, että se päivittää pelisarjan isohkolla vaihteella uudelle pelialustalle. Edellisen Harry Potterin ykkösalustasta voitaneen olla montaa mieltä, mutta loppumetreillä nimenomaan PlayStation 2 –versio oli yhä se tärkein ja myynein. Tällä kertaa uusi ykköspelikone on Nintendon Wii. Miksi?

Retropelailua itse rakennetulla arcadekabinetilla

Iso peliautomaatti on jollain tapaa se hienoin, se aidoin tapa vääntää kolikkopelejä. Onhan monista kolikkopeleistä tehty hyviä tietokone- ja konsolipelikäännöksiä, mutta ison pelikaapin edessä seisominen, kunnon ohjainten hakkaaminen, siinä on sitä jotain.

Sen tietävät myös kaksi turkulaista peliharrastajaa, jotka päättivät rakentaa itselleen kunnon pelikaapin. Rakentajat kertovat itse pelihärvelikuumeestaan ja miten siitä selvittiin.

Wiikon wanha: Ghostbusters – who you gonna call?!

I ain’t ’fraid of no ghosts!

Niin laulettiin vuonna 1984. Tuolloin näet elokuvissa riemusteltiin, kun Haamujengi jahtasi kummituksia. Ja me pikku pelaajat istuimme kuusnelostemme ääressä ja pelasimme Ghostbusters-peliä.

Ghostbusters ei ole enää tänään kummoinen peli, mutta ilmiönä se on huikea. Olihan se ensimmäinen järkyttävän menestynyt elokuvalisenssipeli, joka toimi katalyyttina kaikille myöhemmillekin leffapeleille.

Edelliset peliarvostelut

 Viime viikon mielenkiintoisimmaksi peliarvosteluksi lukijat äänestivät Miikka Lehtosen testin Afro Samuraista.

Afro Samurai (PS3, 360)

Coraline (DS, PS2, Wii)

Damnation-ennakko (PC, PS3, 360)

East India Company -ennakko (PC)

Operation Flashpoint 2: Dragon Rising – ensitesti osa 2

Pokemon Ranger: Shadows of Almia (DS)

Viikon mielenkiintoisin arvostelu/ennakojuttu oli…

Katso tilanne vastaamatta