Uusimmat

Elden Ring ei ole enää vuoden kehutuin peli – hittipelin PC-käännös kiilasi edelle

Kuva: © FromSoftware

18.10.2022 15:00 Muropaketin toimitus

Metacriticin vuoden korkeimmat pisteet eivät enää kuulu From Softwaren toimintaroolipelille.

Alkuvuodesta ilmestynyt Elden Ring sai valtavan hyvän vastaanoton ja singahti heti Metacriticin pisteissä vuoden kehutuimmaksi peliksi. Nyt se on kuitenkin saanut väistyä kärjestä, ainakin väliaikaisesti.

Yllättäen nimittäin Persona 5 Royal -pelin PC-käännös on saanut vielä korkeamman keskiarvon. Tuoreen käännöksen keskiarvo on huikea 97, kun Elden Ring seuraa perässä 96:lla pisteellä. Tämä on tilanne uutisen kirjoitushetkellä, ja se voi tietenkin muuttua, jos Persona 5 Royalille listataan lisää arvioita, joiden pisteet ovat alemmat.

Persona 5 ei tietysti ole mikään uusi peli, vaan Atluksen alkuperäinen roolipeli ilmestyi jo vuonna 2016. Siitä tehtiin paranneltu ja laajennettu Royal-versio vuonna 2019, ja tämä versio kääntyy tällä viikolla uusille alustoille, eli PC:lle, Nintendo Switchille, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle ja PS5:lle.

Uusittu versio on edeltäjiensä tapaan saanut pelkästään kehuja osakseen, ja myös muilla kuin PC-käännöksellä on erittäin korkea keskiarvo Metacriticissä. Persona 5 Royalia ylistetään uusissa arvioissa ”yhdeksi kaikkien aikojen parhaista roolipeleistä” ja ”parhaaksi versioksi” kehutusta JRPG:stä.

Persona 5 Royal ilmestyy mainituille alustoille perjantaina 21. lokakuuta. Alta näet uuden julkaisun trailerin.