Uusimmat

Elite: Dangerousin lähtölaskenta käynnissä – galaktinen tarina kiusoittelee

15.12.2014 12:29 Jukka O. Kauppinen

Frontierin työstämä avaruusooppera Elite: Dangerous on lähtökuopissaan. Peli julkaistaan huomenna, jos Braben näin suo. Viimeiset gamma-testit ovat käynnissä ja pelaajakansa on bongaillut urakalla bugeja viimeisestä gamma 2.0 –versiosta. Aika hyviä onkin löytynyt. Huomista serverien ruuhkaromahdusta odotellessa…

Siinä missä vanhemmat Elite-pelit olivat avoimia hiekkalaatikkoja ilman varsinaisia tarinaelementtejä, Dangerous tulee nähtävästi tarjoamaan galaksinlaajuisen tarinan. Siitä ei tiedetä vielä paljoakaan, mutta ainakin se tiedetään, että Imperiumin keisari on vähän pipi. Keisarillisen palatsin tiedonannon mukaan pipiys ei ole vakavaa, mutta jo pelkkä huhu on riittänyt tärisyttämään galaktista tasapainoa.

Siinä sivussa gamma-testin aikana on jo nähty pelaajien aiheuttamia tasapainomuutoksia. Verkon kautta toimiva universumi elää ja muuttuu pelaajien tekojen kautta, muutosten välittyessä myös yksinpelaajien virtuaalimaailmaan. Yhden ainoan pelaajan keksimä kapinaliikkeen tukeminen Lughin aurinkokunnassa onkin syössyt koko järjestelmän sisällissodan partaalle, kun kapinalliset ovat voimistuneet pelaajien salakuljetus- ja tukitehtävien kautta.

Frontierin jampat ovat olleet tästä suorastaan ihastuksissaan, sillä tämä todistaa kuinka pelimaailma voi muuttua ja tarinoita rakentua puhtaasti pelaajien toimien pohjalta.

Mainittakoon myös, että viimeviikkoisessa pätsissä Frontier heitti peliin ”salaisuuden”. Jollain ihmeen keinolla yksi pelaajista selvitti sen nopeasti. Salaisuus oli Voyager 2 -luotain, joka löytyy juuri sieltä, missä sen pitäisikin olla vuonna 3300. Ellei joku alieni löydä sitä ensin… Melkoisia velmuja!

Elite: Dangerous julkaistaan huomenna 16.12.2014.

Lisätietoja: http://www.elitedangerous.com/