Uusimmat

eSports-organisaatiot Evil Geniuses ja Alliance irtautuvat Twitchin omistuksesta

13.12.2016 12:08 Muropaketin toimitus

Varsinkin pelaamiseen keskittynyt streamausyhtiö Twitch ilmoitti maanantaina, että sen aiemmin omistamat Evil Geniuses sekä Alliance jatkavat tästä lähtien itsenäisinä, eSports-pelaajien omistamina organisaatioina.

ESPN:n julkaiseman uutisen mukaan EG ja Alliance jatkavat tästä lähtien pelaajien omistamina itsenäisinä yrityksinä. Twitchin mukaan syy joukkueiden itsenäistämiseen oli mahdollinen eturistiriita niiden ja Twitchin välillä. Twitch ei halunnut kohdella joukkueita eriarvoisesti, joten sen mukaan oli helpointa, että molemmat organisaatiot jatkaisivat erillisinä yrityksinä.

Twitchin operatiivisen johtajan, Kevin Lin, mukaan Twitch jatkaa kuitenkin tulevaisuudessakin molempien joukkueiden sponsorointia.

Alliancen julkaiseman tiedotteen mukaan sen toimitusjohtajaksi on nimetty organisaatiossa The International 3 –turnauksen voittanut dotapelaaja, ruotsalainen Jonathan ”Loda” Berg. Evil Geniusesin uusi toimitusjohtaja on myös entinen Dota 2 -pelaaja, organisaatiossa pitkään pelannut ja The International 5 -turnauksen voittanut Peter ”ppd” Dagar.

Evil Geniuses ja Alliance ovat olleet hyvin menestyneitä joukkueita varsinkin Dota 2 -pelissä, jossa molemmat organisaatiot ovat onnistuneet voittamaan vuosittaisen The International -turnauksen. Organisaatioilla on pelaajia myös muissa eLajeissa, kuten Hearthstonessa sekä Call of Dutyssa.