Uusimmat

Essential Phonen kehittäjiltä on luvassa OSOM OV1 -puhelin, jonka kanssa panostetaan erityisesti yksityisyyteen

22.12.2021 13:06 Muropaketin toimitus

Androidin kehittäjä Andy Rubinin luotsaaman Essentialin tarina ei kestänyt ensimmäistä PH-1-puhelinta pidemmälle. Nyt laitteen valmistuksesta vastanneet kehittäjät yrittävät uudelleen uuden OSOM OV1 -puhelimen kanssa, joskaan Rubin ei ole enää tiimissä mukana.

OSOM OV1 pyrkii tarjoamaan käyttäjille mahdollisimman laajat mahdollisuudet oman yksityisyyden suojelemiseen, kertoo Android Police. Ratkaisut tulevat olemaan ohjelmistopohjaisia, ja OSOMin kehittäjät ovatkin sanojensa mukaan tehneet syvällisiä muutoksia Androidiin käyttäjien yksityisyyden turvaamiseksi.

Esimerkkinä OSOMin toimitusjohtaja Jason Keats antoi tilanteen, jossa käyttäjä olisi vahingossa jakamassa sensitiivisen dokumentin kuten oman koronapassinsa sosiaaliseen mediaan. Puhelimessa tulisi olemaan jonkinlainen ominaisuus, jolla tällainen tilanne voitaisiin välttää, joskaan tarkkoja yksityiskohtia ei vielä paljastettu.

Teknisten ominaisuuksien pohjalta OSOM OV1:stä tiedetään vasta vähän. Mukana on kaksoiskamera, sormenjälkitunnistin sekä jokin Qualcommin järjestelmäpiiri. Puhelimen on määrä ilmestyä ensi kesään mennessä, mutta sen hintaluokka ja saatavuus ovat vielä vahvistamatta.