Uusimmat

Fable III dissaa myös piraatteja ja käytetyn ostajia

22.10.2010 16:00 Miikka Lehtonen

Fable III on jo miltei täällä ja moni odotteleekin varmasti jo innoissaan ensi perjantaina tapahtuvaa julkaisua. Kun peli ilmestyy, se kannattanee ostaa uutena, sillä Lionhead ja Microsoft Game Studios ovat ilmoittaneet, että myös Fable III liittyy siihen alati kasvavaan joukkoon, joka tarjoaa alkuperäisen pelin ostajille ilmaista lisäsisältöä.

Viimeisen vuoden aikana yhä useammat pelijulkaisijat ovat liittyneet trendiin, jossa pelipakettiin pakataan mukaan kertakäyttöisiä koodeja, joilla alkuperäisen ja uuden pelin ostaja saa ilmaista lisäsisältöä. Piraatit ja varsinkin käytetyn pelin ostaneet jäävät nuolemaan näppejään. Sanon varsinkin, sillä piraatithan eivät toki maksa koko roskasta penniäkään, kun taas käytetyn ostamalla jokusen euron säästänyt jää nuolemaan näppejään.

Ja sehän on toki myös tarkoitus, sillä jos pelifirmat jotain vihaavat, niin käytettyjä pelejä. Niistä kun menee kaikki tuotto välikädelle, eikä firma itse saa penniäkään. Mutta itse asiaan. Fable III sisältää siis koodiläpyskän, jolla uuden pelin ostaja pääsee skottilaiseen tunnelmaan. Kortista irtoaa nimittäin skotti-aiheiset asusteet mies- ja naishahmoille, highlander-tatuoinnit ja vielä koirallekin Skotlanti-aiheinen väritys. Lisäksi korttia raaputtamalla saa myös pari juomaa, joita ei ilmeisesti muuten ole mahdollista hankkia.

Sen kummemmin itse trendiä kommentoimatta on todettava, että Fable III:n anti on aika laiha. Esimerkiksi Biowaren peleissä saa yleensä merkittävää lisäsisältöä ja esimerkiksi EA on keksinyt lukita peliensä moninpelit kertakäyttöisten koodien taakse. No, kaikki on toki kotiinpäin, varsinkin kun nykyään käytetyn ja alkuperäisen pelin hintaero on sangen olematon.

Lisää aiheesta

Lionhead haluaa Fable 3 -kondomeja

John Cleese: Pitkästä Jussista fantasia-hovimestariksi

Fable II (360)

Lue myös

Arvostelu: Comic Jumper (Xbox 360)

Gothic 4 julkaistu – syöksy seikkailemaan

Arvostelu: Alan Wake: The Writer DLC (Xbox 360)

Muropaketin uusimmat