Uusimmat

Final Fantasy XIV ja kaikkien aikojen harhaanjohtavin Game of the Year -versio

14.10.2014 11:00 Miikka Lehtonen

Erilaiset Game of the Year -versiot peleistä ovat yleistyneet niin paljon, että koko termi oli hiljalleen jo menettämässä merkitystään, mutta nyt raja heilahti yli niin että morkoonit soivat: Final Fantasy XIV on saamassa oman ”vuoden peli” -painoksensa.

Game of the Year -versiot peleistä ovat yleensä jälkijunassa tehtyjä uudelleenjulkaisuja, joissa pelin mukaan pakataan pino DLC:tä ja toivotaan, että näin saadaan höynäytettyä ihmiset ostamaan peliä uudelleen. Tässä tapauksessa kyse on todellakin höynäytyksestä, sillä oman vuoden peli -painoksensa saa myös Final Fantasy XIV, jonka ensijulkaisu tuskin pääsi millekään vuoden peli -listoille, ellei puhuta pettymyksistä.

MMO:han oli julkaisukunnossa niin surkea ja rikki, että Square ei kehdannut edes pyytää siitä kuukausimaksua, vaan antoi MMO-kansan pelata pelkällä pelin ostohinnalla ainakin toista vuotta. Siinä ajassa miltei koko peli sitten tehtiin uusiksi ja tuloksena oli … no, mielestäni aika keskinkertainen MMO edelleen, mutta ei enää mikään vuoden vitsi.

Mutta silti. Vuoden peli? Jotain rajaa nyt, hei. Mutta jos tästä termistä pääsee yli, tätä on tarjolla:

  • Itse emopeli
  • Juhlava laatikko
  • Viisi yksinoikeudella julkaistua taidepostikorttia
  • 60 päivän peliaikakortti

Ja sitten. Game of the Year -versio lupaa, että sen ostajat saavat käsiinsä myös huiiiisit määrät lisäsisältöä! A Realm Awoken! Through the Maelstrom! Defenders of Eorzea! Dreams of Ice! Mikä huikea DLC:n rikkaus ja ostajan lisäbonus! Paitsi, hei: tämä on MMO. Nuo ovat kaikki sisältöpäivityksiä, jotka on julkaisu ilmaiseksi peliin ja joihin pääsevät käsiksi aivan kaikki Final Fantasy XIV -pelaajat.

Tässähän voisi siis väittää, että koko juttu on aika eeppistä harhaanjohtoa. Hyi hyi, Square.

Lähde: VG247