Uusimmat

Future Soldier yllätti positiivisesti

21.03.2012 12:03 Jukka O. Kauppinen

Työviikko alkoi JOKin osalta hyvin, hyvin varhain. Ja haasteellisesti. Herätyskello kun soi säädyttömään aikaan ja sitten lähdettiin kohti lentokenttää, jossa kävi ilmi että aamulento oli peruttu. Kokonaan. Suoran lennon sijaan jännitimmekin pikkubusissa, jotta ehdimmekö Helsinkiin kentälle ajoissa. Huonolta näytti, kun karsea loskakeli sai moottoritienkin matelemaan ja välillä kaksi kaistaa oli täynnä silmänkantamattomiin seisovaa jonoa. Ihme kyllä, ehdimme perille juuri ja juuri ajoissa, minkä jälkeen olikin kiva istua koneessa, joka lähti myöhässä. Kiitti.

Kun aikataulut menivät näin vituralleen, niin enemmänkin yllättää että lopulta emme Pelit-kollegan kanssa myöhästyneet kovinkaan pahasti, missaten vain ensimmäisen esityksen. Mutta absurdi tuuri jatkui palatessa, kun olimme lentokenttäbussissa paluukoneemme vierellä – ja koneessa ei ollut lentäjiä. Lentäjät olivat vasta tulossa toisella koneella, joka oli… Myöhässä. No, onneksi oli Kauppalehti ja Retro Gamer luettavana.

Ai, haluatte kuulla siitä varsinaisesta aiheesta? No, vielä en voi kertoa mitään tarkkaa. Embargot, näet. Mutta Ghost Recon: Future Soldier oli positiivinen yllätys. Pahassa kehityslimbossa roikkunut peli oli ehtinyt sotkeutua identiteettikriisiin ja muuttua aika haparoivaksi scifi-räiskeeksi. Ubisoftin kehittäjät ottivat sitten itseään niskasta kiinni ja totesivat, että nyt menee vikaan. Korjausliike tuntui pelatun perusteella onnistuneelta ja Future Soldierin pelitestit tarjosivat todella kiinnostavia pelihetkiä. Jos touhua kuvailisi yhdellä sanalla, niin se olisi haastavaa. Todella haastavaa. Hyvällä tavalla haastavaa.

Lisää Ghost Reconia embargojen rauetessa!