Uusimmat

Gran Turismo 5: Älyvapaata romuralliako? Lue arvostelu!

10.12.2010 17:00 Jukka O. Kauppinen

Pleikkarien Gran Turismo -autopelisarja on pitänyt Sony-kuljettajakaartin moraalia yllä vuodesta toiseen. GT5-peliä saatiin kuitenkin odottaa melkoisen pitkään. Täällä se kuitenkin lopulta on, kaikessa komeudessaan.

Dome osallistui pelin julkaisutapahtumaan Madridissa, minkä jälkeen varsinainen peli annettiin kuljettajaguru Jani Halmeen käsittelyyn. Pitkään ja huolella työstetyn arvostelun voit lukea täältä: Gran Turismo 5 (PS3)

Lainaus tekstistä:

Avusteet poiskytkettynä ajaminen on todella haastavaa, mutta jokainen täysin nappiin osunut jarrutus ja kaarteen läpäisy tarkasti apexia hipoen vapauttaa aitoa onnistumisen tunnetta. Auton painon voi miltei tuntea käsissään ja sen siirtely pyörältä toiselle pienin ohjausliikkein kaasun ja jarrun päällä tasapainotellessa tuntuu luonnolliselta. Esimerkiksi Shelby Cobran vieminen sateisella Nordschleifella on suorastaan hiuksianostattavaa balettia auton pyrkiessä linkoamaan itsensä väkivaltaisesti Nürburgin metsiin joka metrillä.

GT5 on myös sarjan ensimmäinen peli, joka sisältää autojen vauriomallinnuksen. Pelaajan annetaan ensin totuttautua ajamiseen ilman autojen tuhoutumisen riskiä. Vasta tasolla 20 vauriomallinnus alkaa vaikuttaa merkittävämmin, jolloin vaurioita joutuu oikeasti korjaamaan. Pellin oikominen ei muuten ole aivan ilmaista, joten ylenpalttinen törmäily alkaa helposti tuntua lompakossa. Ajoitko Zondasi seinään? Ostapa uutta hiilikuitua puolen miljoonan krediitin edestä.

Lue koko arvostelu: Gran Turismo 5 (PS3)

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet.

Lue myös

Dead Nation (PS3)

Epic Mickey (Wii)

Farming Simulator 2011 (PC)

Harry Potter and the Deadly Hallows – Part 1 (PC, PS3, Xbox 360, Wii)

NBA Jam (PS3, Wii, Xbox 360)