Uusimmat

GTA-julkaisijan johtaja hyötyy miljoonia siitä, mitä enemmän mikromaksuja pelaajat maksavat

09.05.2022 15:46 Muropaketin toimitus

Take-Two Interactiven toimitusjohtajan bonukset ovat entistä tiukemmin sidottu pelien mikromaksuihin.

Kotaku raportoi, että muun muassa GTA-pelien julkaisijana tunnetun Take-Two Interactiven toimitusjohtajan sopimusta on jatkettu. 64-vuotias Strauss Zelnick jatkaa pelijätin johdossa ainakin vuoteen 2029, eli yli 70-vuotiaaksi.

Uusitusta sopimuksesta selviää myös, kuinka toimitusjohtaja hyötyy suoraan pelien kasvaneesta mikromaksutrendistä. Mikromaksuista käytetään sopimuksessa ilmaisua ”recurrent consumer spending”, ja siihen lasketaan laajennusten, pelin sisäisten esineiden sekä virtuaalisen valuutan ostaminen.

Sopimuksen mukaan Zelnick saa osakebonuksia sen mukaan, kuinka paljon pelaajat mikromaksuihin käyttävät. Bonukset on sidottu tiettyihin virstanpylväisiin, jotka mikromaksujen tulee ylittää. Tämä ei ole millään tapaa ainutlaatuista, mutta Zelnickin uusi sopimus on Kotakun mukaan entistä tiukemmin sidottu mikromaksujen tuomiin tuloihin.

Kotakun mukaan Zelnick voi henkilökohtaisesti hyötyä miljoonia dollareita siitä, mitä enemmän mikromaksuja peleissä käytetään. Ei siis tarvitse kahta kertaa arvata, mihin suuntaan Take-Twon julkaisut jatkossa painottuvat.

Take-Two julkaisee GTA-pelien lisäksi muun muassa Borderlands– ja NBA 2K -pelejä. Yhtiöllä on lähes 6500 työntekijää, ja sen liikevaihto oli viime vuonna yli 3,3 miljardia dollaria.